bird
zondag 16 juni | 08.46 uur

Hierdoor zijn de ‘bizar lange’ wachtrijen bij de truckpulling (als het goed is) verleden tijd

30-05-2023 14:08
uur
Door: Martin van Hemert
160523_langewachtrij-fotoOranjevereniging
De lange wachtrij voor de kassa’s belemmerde vorig jaar het verkeer op de Nieuwstraat. Foto: Oranje Trouw

NEDERHEMERT – Het was vorig jaar een klein smetje op de truckpulling-avond van Oranjevereniging ‘Oranje Trouw’; de lange rijen voor de kassa’s bij de ingang en in de tent. Om dat tijdens de 2023-editie te voorkomen, treft de Oranjevereniging dit jaar diverse maatregelen.

Op vrijdag 3 juni 2022 kon Oranjevereniging Oranje Trouw eindelijk weer een truckpulling-avond in Nederhemert organiseren. Het was de eerste editie na de coronaperiode en dat had volgens Oranje Trouw-bestuurslid Arnette Kreling zijn weerslag op het aantal bezoekers: “Het was drukker dan ooit. Na corona voelde iedereen zich losgelaten; ze konden na een heel lange tijd weer naar zo’n evenement.”

Online kaartverkoop
De Oranjevereniging mocht naar schatting zo’n 500 tot 700 bezoekers meer verwelkomen dan tijdens eerdere edities het geval was. Vooral bij de kassa’s bij de entree, de muntenverkoop en de diverse bars ontstonden daardoor grote wachtrijen.

Daarom treft de Oranjevereniging maatregelen om dergelijke situaties tijdens de aanstaande editie te voorkomen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de online kaartverkoop via oranjeverenigingnederhemert.eventgoose.com.

Doorstroming
Voor niet-leden kost een kaartje bestellen via die website 12 euro, waar de kosten aan de kassa 15 euro bedragen. Daarmee hoopt de Oranjevereniging grote drukte bij de entreekassa’s te voorkomen. Leden betalen 8 euro, ongeacht waar ze het kaartje kopen.

Daarnaast zijn er sluizen en wordt het nieuwe kassahok verder naar achteren gezet, ter bevordering van de doorstroming. Ook niet onbelangrijk: er wordt geen parkeergeld meer geheven.

Extra tappunt
Ook is er een grote verandering in de feesttent: de muntenverkoop is daar komend jaar namelijk niet meer te vinden. In plaats daarvan staat het muntenhok buiten de tent, bovendien uitgebreid met een derde raampje. Door de verhuizing van de muntenverkoop bevindt de bar zich niet meer aan de zijkant, maar aan de achterkant van de feesttent. “Daardoor is er meer ruimte voor een extra tappunt én voor het publiek in de tent”, legt Kreling uit.

Al met al zouden deze maatregelen volgens de Oranjevereniging genoeg resultaat moeten opleveren om taferelen zoals vorig jaar te voorkomen. “En natuurlijk wil dat niet zeggen dat de bezoekers nooit hoeven te wachten op hun biertje, maar we hopen wel dat we op deze manier een vlottere doorstroom krijgen dan vorig jaar.”

(Dit verhaal verscheen in de Bommelerwaardgids in een special over de feestweek in Nederhemert)

Tags

Truckpulling,Nederhemert,feestweek Nederhemert,Oranjevereniging Oranje Trouw