bird
donderdag 18 april | 07.58 uur

Heeren van Suylighem kan definitief worden gesloopt

12-01-2022 11:57
uur
Door: Britta Alink
zuilichem
• Foto: Bommelerwaardgids

ZUILICHEM - Het bestemmingsplan voor de bouw van huisvesting voor 150 arbeidsmigranten op de locatie van De Heeren van Suylighem is onherroepelijk.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad. Zodra de omgevingsvergunning is afgegeven kan de sloop van het voormalige partycentrum beginnen. Daarmee komt een eind aan een jarenlang proces met veel commotie in het dorp. De eigenaar van de grond wilde in eerste instantie 350 tot 400 internationale werknemers op het terrein aan de Maas-Waalweg gaan huisvesten. Dat aantal is teruggebracht naar 150.

Initiatieven
Een tweede plan voor huisvesting van eveneens 150 arbeidsmigranten in Zuilichem, aan de Parallelweg, gaat definitief niet door. Twee andere concrete initiatieven in de gemeente zijn in Bruchem en Gameren, waar in totaal driehonderd mensen ondergebracht kunnen worden.

De gemeente is nog op zoek naar ruimte voor geconcentreerde huisvesting in de kern Zaltbommel. "Hiervoor onderzoeken we momenteel een aantal locaties", aldus het college. Zodra het locatieonderzoek resultaat heeft, wordt de gemeenteraad daar over geïnformeerd.

Tags

Heeren van Suylighem,arbeidsmigranten