bird
dinsdag 07 mei | 22.07 uur

Hedelse brug vanwege werkzaamheden 22 dagen afgesloten voor wegverkeer

09-09-2021 15:17
uur
Door: Martin van Hemert
hedelsebrug kopie-1
• De brug bij Hedel is lange tijd afgesloten vanwege werkzaamheden.

HEDEL – De brug tussen Hedel en Den Bosch is van 4 tot en met 22 oktober en van 20 tot en met 22 november afgesloten voor wegverkeer. Fietsers, voetgangers en scheepvaart hebben volgens Rijkswaterstaat geen hinder van de wegafsluiting.

De afsluiting is nodig om de rijbanen opnieuw te asfalteren en vanwege verschillende reparatie- en conserveringswerkzaamheden. De boog- en liggerbrug over de Maas stamt uit 1938 en wordt intensief gebruikt. Daardoor is er regelmatig onderhoud nodig, aldus Rijkswaterstaat.

"Tijdens de werkperiode worden aanrijdschades aan de stalen boogconstructie hersteld en vinden er conserveringswerkzaamheden zoals schilderen plaats. De lichtmasten worden in meerdere fasen verwijderd om er een nieuwe conservering op aan te brengen."

Niet eerder beschikbaar
Daarnaast wordt er een nieuwe slijtlaag op de fietspaden aangebracht. Het opnieuw asfalteren van de rijbaan vormt het sluitstuk van deze werkzaamheden. Eerder had Rijkswaterstaat aangegeven dat de werkzaamheden naar verwachting tot eind oktober zouden duren. "Het weekend in november is erbij gekomen omdat we dan de voegovergangen moeten vervangen. Het materiaal dat daarvoor nodig is was niet eerder beschikbaar", stelt Rijkswaterstaat.

De brug bij Hedel heet vanaf komend najaar overigens de Prinses Irene Brigade Brug, op initiatief van D66 Maasdriel.

Tags

Hedel,brug,werkzaamheden,afgesloten