bird
zondag 05 mei | 11.00 uur

Hardleerse 'alcomobilist' aangehouden bij Bruchem

07-02-2024 13:16
uur
200422_politie-stockLR
Foto: Adobe Stock

BRUCHEM – De politie heeft vorige week bij de Lucht-Oost in Bruchem een 58-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man uit IJsselstein reed slingerend over de A2, waarop de politie hem het volgteken gaf. In eerste instantie reed hij de politieauto voorbij, maar vertraagde ook zijn snelheid waardoor de politie op enig moment met vijftig kilometer per uur over de snelweg reed. Toen de automobilist leek te volgen, wilde hij bij de Lucht-Oost via de groenstrook weer de snelweg oprijden, maar dit wisten de agenten te voorkomen.

Gedwongen
De bestuurder had behoorlijk gedronken. De uitslag betrof 780 UGL, wettelijk is 220 UGL toegestaan. De verdachte gaf nog wel een opvallende verklaring: "Ik rij al acht jaar onder invloed van alcohol en ben nog nooit aangehouden. Ik ben blij dat dit nu is gebeurd en ik word gedwongen om er iets aan te gaan doen."

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zal naar het Openbaar Ministerie worden ingestuurd. De Officier van Justitie zal zich later over deze zaak gaan buigen.

Tags

beschonken bestuurder

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie