bird
vrijdag 26 april | 09.34 uur

Gratis banaan voor kinderen in Maasdriel

14-10-2021 16:14
uur
banaan1-1
• De bananen zijn gesponsord door De Groot Fresh Group. (foto: aangeleverd)

MAASDRIEL – Alle basisschoolleerlingen in Maasdriel hebben deze week een banaan gekregen. De actie was georganiseerd in het kader van de Gezondheidsmaand Bommelerwaard, die tussen 15 september en 16 oktober plaatsvond.

De bananen werden uitgedeeld door GGD Gelderland-Zuid, de gemeente Maasdriel en de Groot Fresh Group. De Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel mocht als eerste school de bananen in ontvangst nemen. Sponsor De Groot Fresh Group bracht het fruit met hun Eat Now driewieler autootje.

(tekst gaat verder onder de foto)

Dagelijks fruit
Volgens de GGD eet de jeugd in Maasdriel minder vaak dagelijks fruit dan in andere gemeente in de regio Gelderland-Zuid. Ook onder volwassenen komt dit verschil naar voren uit de gezondheidsmonitor van de GGD. “Dagelijks twee porties (200 gram) fruit eten is belangrijk voor de gezondheid en de weerstand, dus we willen dit graag verbeteren”, aldus de GGD.

Aandacht
De actie met de gratis bananen is bedoeld om dit thema onder de aandacht te brengen. Een aantal scholen in de gemeente Maasdriel pakt dit overigens ook zelf al aan vanuit de Gezonde School aanpak en biedt structureel fruit aan aan de leerlingen.

Tags

Gezondheidsmaand,gratis banaan