bird
vrijdag 26 april | 12.41 uur

Grapperhaus was in Zaltbommel

17-03-2021 12:30
uur
grappernhaus-2
• Minister Grapperhaus (l) en Tweede Kamerlid Van den Anker (m) in gesprek met burgemeester Van Maaren. (Foto: De Wit Fotografie)

ZALTBOMMEL – Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en CDA-kamerlid Gerard van den Anker (oud-wethouder van de gemeente Maasdriel) brachten dinsdag een bezoek aan de Bommelerwaard.

Ze gingen eerst naar fruitbedrijf De Groot in Hedel om te praten over ondermijning en drugscriminelen waar het bedrijf mee te maken heeft gehad.

Veiligheid
’s Middags gingen de minister en het Kamerlid naar Zaltbommel waar ze met burgemeester Pieter van Maaren spraken over veiligheid in de Bommelerwaard.

Ondermijning
Burgemeester Pieter van Maaren: “Goed dat de minister zich met regelmaat laat bijpraten in het land. We hebben gesproken over de aanpak van ondermijning in onze regio. We zien dat de meldingsbereidheid toeneemt, onder meer via Meld Misdaad Anoniem. Het is daarbij van belang dat de politie ook de capaciteit heeft om dat op te volgen.”

Onderwereld
Volgens Van Maaren worden criminelen worden steeds inventiever en vermengen ze de bovenwereld met de onderwereld. “Om ons daar tegen te wapenen moet er voldoende capaciteit zijn en moeten we blijven investeren om de criminaliteit een stap voor te blijven.”

Hugo de Groot
De minister kreeg van Van Maaren een recent verschenen boek over Hugo de Groot. Het is aanstaande maandag precies 400 jaar geleden dat hij ontsnapte uit Slot Loevestein. Hugo de Groot schreef veel over vrijheid, vrede en recht. Zijn gedachtegoed is volgens de burgemeester nog altijd zeer bepalend voor hoe wij nu omgaan met deze thema’s. “Ik vond het belangrijk om juist aan de minister van Veiligheid en Justitie iets mee te geven van deze historie van Zaltbommel.”

 

Tags

ferd grapperhaus,gerard van den anker,pieter van maaren