bird
zondag 05 mei | 16.46 uur

Gisbert Schairtweg in Zaltbommel op de schop (met foto's)

02-02-2024 11:55
uur
Door: Britta Alink
020224_GisbertSchairtweg
Foto's: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De Gisbert Schairtweg in Zaltbommel is sinds deze week voor een deel afgesloten voor alle verkeer. De gemeente gaat de weg opnieuw inrichten. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het Schootsveld. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot begin april.

Het Schootsveld is het groengebied tussen de Gisbert Schairtweg en de Marten van Rossemsingel. Het is een wandelpark en er liggen verschillende sportfaciliteiten zoals een trapveldje. De afgelopen weken zijn de slootjes langs de Gisbert Schairtweg uitgegraven en verbreed, ook zijn meerdere grote delen grasveld afgegraven en uitgediept. Het gebied wordt daarmee ingericht voor het bergen van regenwater. In het park komen ook nieuwe bankjes en nieuwe bomen. De sportveldjes worden verplaatst.

Extra waterberging
Het riool kan de grote hoeveelheden regen niet meer aan, waardoor de extra waterberging nodig is. Een paar jaar geleden heeft de gemeente een 'Wadi' (Water Afvoer Drainage en Infiltratie) aangelegd op de Prins Bernhardweg, ook in de wijk De Vergt. De indrukwekkende kastanjebomen moesten gekapt, omdat ze ziek waren. In plaats daarvan werd een groenstrook met struiken en bomen aangelegd waar je door heen kunt wandelen, maar als het flink geregend heeft stroomt het vol met water, waar dan regelmatig eendjes zwemmen.

(Tekst loopt door onder de foto's)


De Gisbert Schairtweg wordt opnieuw ingericht, zodat het water vanaf de weg naar de slootjes in het Schootsveld kan stromen. De weg wordt in gedeeltes opengebroken en opnieuw bestraat. Ook komen er drempels en worden de parkeerplaatsen aan de kant van het park vergroend.

Vernieuwd
In de Vergt was een deel van de Vergtweg, vanaf de Steenweg, vorig jaar maandenlang afgesloten vanwege de vervanging van de riolering. Dat werk is inmiddels afgerond. De afgelopen weken was een deel van de Thorbeckestraat afgesloten. Dat had te maken met de aanleg van nieuwe kabels in verband met de toekomstige herinrichting van de Steenweg.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk het grootste deel van de riolering in de Vergt wordt vervangen. Op de planning staat onder andere de herinrichting van het Bachplein, waar het riool ook vernieuwd wordt. Dat werk begint waarschijnlijk dit voorjaar.

Tags

Gisbert Schairtweg

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie