bird
zondag 05 mei | 22.29 uur

Geslaagde Voorproeverij van Broadway in Bommel

13-02-2024 13:29
uur
broadway in bommel_voorproeverij
Het festival bestaat uit optredens op bijzondere locaties in de binnenstad, zoals in woonkamers van particulieren. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL - Stichting Soul heeft begin deze maand een geslaagde 'Voorproeverij' gehouden op het nieuwe Huiskamertheaterfestival 'Broadway in Bommel'. 

De ‘Voorproeverij’ was een eerste kennismaking voor Zaltbommel met het ‘grote’ festival, dat 7 september wordt gehouden. Tijdens ' Broadway in Bommel' treden kleinkunstartiesten, muzikanten, cabaretiers en dansers op, op bijzondere locaties in de binnenstad.

De allereerste Voorproeverij van Huiskamer Theater Festival Broadway in Bommel, op 2 februari, was al drie dagen na de start van de voorverkoop uitverkocht. Zestig enthousiaste bezoekers trokken in drie groepen, onder leiding van een gids, vanuit startlocatie De Poorterij door de Bommelse binnenstad voor korte voorstellingen op drie verschillende locaties.

Doel van deze Voorproeverij was niet alleen om het publiek alvast de kans te geven om kennis te maken met Broadway in Bommel. “We wilden als organisatie ook uitproberen of deze formule hier werkt, wat het publiek ervan vindt, hoe de artiesten het ervaren en hoe het logistiek allemaal werkt”, aldus Pieter Scholten, een van de gidsen deze avond èn bestuurslid van SOUL, de stichting die dit festival organiseert.

De Poorterij
Pieter Scholten: "We waren erg blij met de samenwerking met De Poorterij, waar alle bezoekers bij aanvang koffie en thee kregen. Heel fijn was ook dat Tourist Info Bommelerwaard deze ronde de kaartverkoop voor ons regelde." De avond verliep zo goed dat veel van de bezoekers zich al spontaan hebben ingeschreven voor deelname aan het ‘grote' Broadway in Bommel op 7 september.

Crowdfunding
Nu de Voorproeverij een succes is gebleken, is het volgens Pieter Scholten tijd om de puntjes op de i te zetten. "Een belangrijk onderdeel daarvan is het werven van sponsoren. We draaien volledig op vrijwilligers, maar om de artiesten een eerlijke betaling te kunnen geven, hebben we geld nodig. Gelukkig hebben al enige bedrijven en particulieren zich aangemeld als sponsor. Binnenkort starten we een ludieke crowdfundingsactie.”

Voor programma, artiesten en kaartverkoop: houd Instagram en Facebook in de gaten. En neem ook eens een kijkje op: Broadwayinbommel.nl

 

Tags

broadway in bommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie