bird
zondag 16 juni | 09.04 uur

Gerrit en Riek van Geffen zestig jaar getrouwd

25-05-2023 13:23
uur
Door: Britta Alink
gerrit van geffen_riek van geffen_60 jaar getrouwd
Burgemeester Pieter van Maaren kwam bij Gerrit en Riek langs om ze namens de gemeente te feliciteren. (foto: Esmee Pellegrom/Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Als Gerrit vroeger uit zijn slaapkamerraam keek, kon hij het huis van zijn vriendinnetje Riek zien. "En dan zwaaiden we soms naar elkaar", vertelt hij.

Gerrit van Geffen (87 jaar) en Riek van Geffen-Jansen (80) waren woensdag zestig jaar getrouwd. Ze zijn allebei in de binnenstad van Zaltbommel geboren, maar groeiden op in de Vergt; hij in de Mgr. Nolensstraat, zij in de P.J. Troelstrastraat.

Ze leerden elkaar op jonge leeftijd al kennen in die wijk, als Gerrit daar met vriendjes voetbalde en Riek naar ze kwam kijken. Na hun huwelijk woonden ze een tijdje bij hun ouders in, maar begin jaren zeventig konden ze een nieuwbouwwoning krijgen aan de Vergtweg. Daar woont het paar nu nog steeds. Hun twee dochters groeiden er op en inmiddels zijn er ook twee kleinkinderen.

Zweminstructeur
Gerrit begon zijn werkzame leven op kantoor, maar werd als snel zweminstructeur. Hij werkte drie jaar in het Sportfondsenbad in Zaltbommel, daarna zes jaar op het Betuwestrand in Beesd en vervolgens bij het zwembad in Hardinxveld-Giessendam, waar hij bedrijfsleider was. Riek bestierde het huishouden en zorgde voor de kinderen.

Edele Zangers
In zijn vrije tijd was Gerrit actief voor onderwatersportvereniging Orca en voor vogelvereniging De Edele Zangers. Hij kweekte postuur- en kleurkanaries en was maar liefst 38 jaar keurmeesters tijdens vogeltentoonstellingen. Ook was hij vijftien voorzitter van de Edele Zangers en jarenlang secretaris.

Rustiger aan
"In januari ben ik daarmee gestopt", vertelt Gerrit. "Ik wil het op mijn leeftijd een klein beetje rustiger aan doen." Wel heeft hij nog steeds zijn vogels. Hond Boef is helaas op 14-jarige leeftijd overleden en wordt nog steeds gemist. Riek vermaakt zich thuis. Ze doet veel met haar dochters en de kleinkinderen, kijkt graag naar sport op televisie en leest en puzzelt.

Het diamanten huwelijksfeest hebben ze in kleine kring gevierd met familie. Burgemeester Pieter van Maaren kwam langs om het paar namens de gemeente te feliciteren.

Tags

gerrit van geffen,riek van geffen