bird
woensdag 22 mei | 13.48 uur

Gemeente Zaltbommel: 'Carnaval bij Watertoren goed verlopen'

18-04-2024 10:31
uur
Tijdens carnaval in Mispelgat kon ook de traditionele optocht niet ontbreken. Foto: BWG TV

ZALTBOMMEL - Gemeente Zaltbommel heeft een eerste evaluatie van de carnaval op het tijdelijke evenemententerrein bij de nieuwe (witte) watertoren gepubliceerd. "Het evenement is goed verlopen", concludeert de gemeente.

Uit metingen blijkt volgens de Omgevingsdienst dat de geluidsnorm gedurende vijf procent van de totale tijd is overschreden. Tijdens het carnavalsfeest half februari in Mispelgat heeft de organisatie één klacht van een omwonende ontvangen. Bijna dertig omwonenden hebben rechtstreeks bij de gemeente geklaagd.

Geluidsmetingen
Het evenement is tot nu toe alleen 'intern' geëvalueerd, dus met de gemeente, de organisatie, politie en brandweer. "Tijdens deze evaluatie is vanuit deze partijen gebleken dat het evenement goed verlopen is", concludeert de gemeente. Op Hemelvaartsdag (9 mei) vindt het festival Lolliepop plaats op het tijdelijke evenemententerrein. Ook dan zal de Omgevingsdienst geluidsmetingen verrichten.

Het terrein is aangewezen als tijdelijke locatie voor carnaval en Lolliepop. Of, en zo ja, wanneer de bestemming verandert naar definitieve evenementenlocatie is nog niet bekend.

Het team van BWG TV maakte in februari een reportage over de carnavalsoptocht in Mispelgat. Deze video is hieronder te vinden.

Tags

carnaval,Mispelgat,Watertoren,BWG TV