bird
zondag 19 mei | 14.28 uur

Foto Maleise beer door Drielse fotograaf gaat viraal

03-08-2023 16:45
uur
maleise beer_martien wolfs
Het oogcontact en de zwaaiende poot zijn volgens de fotograaf 'het moment suprême'. (foto: Martien Wolfs)

KERKDRIEL – De foto die fotograaf Martien Wolfs uit Kerkdriel onlangs in Ouwehands Dierenpark maakte van een zwaaiende Maleise beer gaat rond op internet.

Toen Martien de foto in de dierentuin in Rhenen had gemaakt, vroegen medewerkers meteen toestemming om de foto te gebruiken. Dat hebben ze gedaan en op onder andere facebook is de foto al veel gedeeld.

Moment suprême
“Ik had geluk dat het licht erg mooi was en de beer heel actief was op dat moment”, zegt Martien Wolfs zelf over zijn foto. “Uiteindelijk bleken het oogcontact en die zwaaiende poot het ‘moment suprême’ te zijn.”

Filmpje
Eerder deze week ging op internet een filmpje rond over een rechtopstaande Maleise beer in een Chinese dierentuin. Veel mensen twijfelden of dat wel een echte beer was en dachten dat het een mens in een berenpak zou zijn. Maar volgens deskundige kan het een gewone normale Maleise beer zijn. Die zien er heel anders uit dan bijvoorbeeld de zwarte of bruine beer. In een reactie aan RTL Nieuws zegt Marleen Giesen van Burgers’ Zoo dat de Maleise beren ‘rustig op hun achterpoten gaan staan om bijvoorbeeld vruchten van bomen te halen’ of ‘als ze nieuwsgierig zijn of iets willen zien of weten’.

 

Tags

martien wolfs,maleise beer,ouwehands dierenpark