bird
zondag 05 mei | 21.33 uur

Flink ploeteren op de eerste Bommel Cross

19-02-2024 08:31
uur
bommelcross_bommel cross_17 februari 2024
De renners moesten ploeteren door de de modder. (Foto: MTB Team Wielrenner.Shop-CC5311)

ZALTBOMMEL – Op het MTB parcours aan de Ketelsteeg is zaterdag de eerste Bommel Cross voor mountainbikers en veldrijders gehouden. Door de vele regen van de afgelopen weken moesten de ongeveer dertig fanatieke deelnemers vooral veel ploeteren en ploegen door de zware modder en plassen.

De Bommel Cross was de laatste wedstrijd van de Bommelerwaardcup. Deze cup bestond naast de Bommel Cross uit de Neswaarden Cross (Aalst) en de Maas Cross (Kerkdriel) waarbij punten verdiend konden worden.

Uitslag
1e Pim van der Marel
2e Guido van Tuyl (Nieuwaal)
3e Fausto van Tuyl (Nieuwaal)

Masters 50+
1e Leon van der Heijden
2e Dirk Keijnemans (Zuilichem)
3e Cor van Tuyl (Nieuwaal)

Uitslagen Bommelerwaardcup:
1e Fausto van Tuyl (Nieuwaal)
2e Pim van der Marel
3e Guido van Tuyl (Nieuwaal)

Masters 50+
1e Leon van der Heijden
2e Dirk Keijnemans (Zuilichem)
3e Erik Satter (Gameren)

(tekst gaat verder onder de foto)

Verslag van zaterdag
Om 14.30 stonden ongeveer 30 fanatieke deelnemers aan het vertrek van deze zware omloop. Met 50 minuten koers + 1 ronde beloofde dit een waar spektakel te worden. Na 1 omloop was er al duidelijk een eerste kopgroep gevormd van 6 sterke mannen, er bleven na de 2e omloop nog 4 koplopers over die uit gingen maken wie de eerste Bommelcross op zijn naam ging schrijven.

Voorop reed Guido van Tuyl gevolgd door Pim van der Marel, Leon van der Heijden en het kwartet werd afgesloten door Fausto van Tuyl. Na een stevige demarrage van Pim van der Marel op de langste klim van de dag werd er een klein gat geslagen met de rest. Guido van Tuyl was de enige die hem nog een halve ronde kon volgen voordat Pim er solo vandoor ging. Achter Pim vormde zich al snel het Duo Guido en Fausto van Tuyl kort gevolgd door Leon. 

Kort na halfweg de wedstrijd werd duidelijk dat Pim van der Marel niet meer bij te halen viel, maar daarachter kwam Leon terug in het wiel van de gebroeders Van Tuyl uit Nieuwaal. Zo reed Pim van der Marel van Team Wielerhuis Marel na 55 minuten onbedreigd naar de overwinning.

Daarachter waren het de mannen van het MTB Team Wielrenner.Shop-CC5311 die de laatste podiumplaatsen onder elkaar gingen verdelen. Doordat Leon van der Heijden in de klasse 50+ rijdt was het een uitgemaakte zaak en eindigde Guido van Tuyl na een vinnige demarrage in de laatste ronde als 2e. Kort daarachter eindige Leon als eerste 50+ klasse renner en werd Fausto van Tuyl 3e.

(De foto’s zijn gemaakt door MTB Team Wielrenner.Shop-CC5311)

 

Tags

bommel cross,bommelcross

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie