bird
donderdag 13 juni | 20.01 uur

Fanfare Prins Hendrik weer thuis na mooie muziekreis

22-05-2024 12:00
uur
22_05_24_FanfarePrinsHendrik
De reis ging naar Duitsland en Luxemburg. (foto: aangeleverd)

AALST - De Aalsterse muziekvereniging Fanfare Prins Hendrik is tijdens het Hemelvaartweekend op een muziekreis geweest naar Duitsland en Luxemburg. Op verschillende plekken hebben ze concerten gegeven.

Het gezelschap ging eerst naar Maastricht, maakte daarna een bootreisje over de Moezel en ging vervolgens naar Trier, een stadje in de Duitse Eiffel met vele historische bezienswaardigheden. Prins Hendrik deed daar mee aan de concertserie ‘Bronnenconcerten’. De muzikanten hebben op het plein naast de beroemde Porta Negra, een van de oudste stadspoorten ter wereld, een concert verzorgd. Het zeer enthousiaste publiek genoot in de zon van zowel traditioneel Duitse als Nederlandse hits, afgewisseld met Aalsterse solisten.

De avond vond plaats in de feestzaal in het hotel in Bitburg waar de leden van Prins Hendrik een weekend verbleven. Deze plaats deed zijn naam eer aan, want een hotel met een bierbrouwerij in de stad en een feestzaal gevuld met collega-muziekverenigingen stond garant voor veel gezelligheid.

De muzikanten uit Aalst musiceerden die avond samen met Limburgers en Noord-Hollanders. Na een korte nacht is het gezelschap op Moederdag al vroeg vertrokken naar Luxemburg om een Sonntagsconcert te geven, nu in het oude stadje Clervaux. Publiek in Luxemburg is gewend aan muziekuitvoeringen op een hoog niveau. Het concert werd zeer gewaardeerd met een staande ovatie.

Na een kort verblijf op zonnige terrassen toog de Aalsterse fanfare terug naar Nederland. Moe, voldaan, maar tegelijk met veel enthousiasme wordt alweer vooruitgekeken naar het eerstvolgende evenement in dit 120-jarig jubileumjaar. Dat zal zijn ‘Prins Hendrik op het Plein’ op 22 juni.

Tags

fanfare prins hendrik

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie