bird
zondag 19 mei | 12.41 uur

Fanfare Alem viert in Zwitserland 53 jaar vriendschap (met foto's)

01-11-2023 16:45
uur
011123_fanfareAlem-LR
Muzikale rondgang door het Zwitserse dorp. Foto's: Thea van Lent

ALEM - De leden van Fanfare Alem en aanhang zijn afgelopen week weer in Zwitserland geweest voor een muzikale uitwisseling met Musikgesellschaft Lenk/St. Stephan. De vriendschap bestaat sinds 1970.

In 2019 zijn de Zwitserse vrienden voor het laatst een week te gast geweest in Alem. Een tegenbezoek stond gepland in 2020. Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten en werd de reis keer op keer uitgesteld. 

Vrijdagochtend 13 oktober was het dan eindelijk zo ver. In alle vroegte vertrokken circa tachtig personen richting Zwitserland. Eenmaal in Lenk (Berner Oberland) aangekomen werd Fanfare Alem gastvrij onthaald en ondergebracht bij diverse gastgezinnen.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Een week lang mochten de muzikanten en hun aanhang gaan genieten van een fantastisch en gezellig programma dat de muziekvrienden hadden samengesteld. Zaterdag stond in het teken van het Alpërfest waarbij de Alemers de Zwitserse traditie uit Simmental beleefden. Bergen, koeien en kaas, met een heuse Miss Lenk-verkiezing onder de viervoeters.

Rondwandeling
Op zondag werd de fanfare officieel welkom geheten. Te beginnen met een muzikale rondwandeling van beide muziekverenigingen door het dorp. Aansluitend vond er een concert plaats in een overvolle gymzaal van de school. Met als hoogtepunt de gezamenlijke muziekmars Barner Musikanten. Na afloop was er een gezellig samenzijn waarbij zowel de Zwitserse als de Alemse muzikanten die in 1970 ook aanwezig waren, in het zonnetje werden gezet.

Er werd door Fanfare Alem een cadeau aan de Zwitserse vereniging overhandigd in het teken van 50 jaar vriendschap. Twee houten poppen die met elkaar zijn verbonden.

(Tekst loopt door onder de foto)
De resterende dagen bestonden uit prachtige wandelingen, een gezamenlijke BBQ bij de Lenkersee, een concert bij een bejaardentehuis en kreeg Fanfare Alem uitleg over de werking van sneeuwkanonnen. Dit alles onder een stralende zon. De avonden werden dagelijks feestelijk afgesloten.

Moe maar voldaan na deze overweldigende ervaring was het donderdag 19 oktober tijd om weer huiswaarts te keren. In 2024 hoopt Fanfare Alem Musikgesellschaft Lenk/St. Stephan te verwelkomen in Alem.

Tags

Fanfare Alem,Alem