bird
zondag 19 mei | 11.50 uur

Euroship in Heerewaarden bouwt luxeschip van 33 meter

10-08-2023 11:51
uur
Door: Britta Alink
schip heerewaarden_schip rotonde_euroship services
Het cascoschip werd over de weg naar de Hogewaard gebracht en passeerde onder meer de rotonde bij Heerewaarden. (Foto: Martijn Schaaij)

HEEREWAARDEN - Op de werf van Euroship Services in Heerewaarden is de afgelopen acht maanden hard gewerkt aan de bouw van een schip van maar liefst 33 meter lang en 85 ton zwaar. Uiteindelijk zal het schip naar Italië vertrekken, waar toeristen er op kunnen genieten van een luxevakantie in de buurt van Venetië.

Jachtbouwer De Alm in Waalwijk gaat het schip afbouwen. "Wij bouwen op onze werf casco schepen voor anderen en doen dat ook al heel veel jaren voor De Alm", vertelt Glenn Cornelissen, eigenaar van Euroship Services. Normaal gesproken bouw Euroship kleinere schepen, tussen de 15 en de 25 meter. "De kleinere schepen kunnen bij ons bedrijf rechtstreeks het water in, de Maas op. Maar vanaf ongeveer 20 meter kunnen ze bij ons de helling niet over. Heerewaarden heeft dan ook vaker schepen over de weg voorbij zien komen. Veertien dagen geleden nog vervoerden we een schip van meer dan 20 meter, maar dit schip van 33 meter was de langste tot nu toe."

De route van Euroship aan de Heerewaardensestraat naar de Hogewaard waar het schip te water ging, is zo'n drie kilometer lang. Grootste obstakel daarbij is de rotonde bij het dorp, maar ook dit keer verliep de operatie vlekkeloos.

Blokhutboten
Euroship is in de regio vooral bekend van de Blokhutboten. Toeristen kunnen deze als vakantieverblijf ingerichte boten huren om er heerlijk varend door de Bommelerwaard, de Biesbosch, De Linge of de Gouden Ham vakantie te vieren.

www.euroshipservices.nl

www.blokhutboot.nl

 

(hieronder nog een paar foto's van het transport van het 33 meter lange schip)

 

Tags

euroship services,boot over rotonde