bird
zondag 05 mei | 21.13 uur

Entree van Nieuwaal feestelijk geopend

26-02-2024 09:18
uur
entree nieuwaal_de lange morgen_foto Hans Verbeek_Gijs van Leeuwen_Wim Baijense
Wethouder Gijs van Leeuwen verrichtte de officiële opening samen met voorzitter Wim Baijense van het Dorpsplatform. (Foto: Hans Verbeek)

NIEUWAAL – Wethouder Gijs van Leeuwen en voorzitter Wim Baijense van het Dorpsplatform hebben afgelopen vrijdagavond de nieuwe entree van Nieuwaal officieel in gebruik genomen. Een groot deel van het dorp liep uit om bij de opening aanwezig te zijn.

De kinderen van het dorp liepen vanaf de basisschool richting de entree aan het begin van de Jacob Ekelmansstraat. Fanfare Juliana uit Gameren en Nederhemert liep voorop, de kinderen hadden lampionnen in hun hand. De nieuwe entree was voor de gelegenheid feestelijk aangekleed met mooie sfeerbelichting, kortom alles was uit de kast gehaald om er iets moois van te maken.

(tekst gaat verder onder de foto)

Nieuwe rondweg
De nieuwe entree is het resultaat van samenwerking tussen het Dorpsplatform en de gemeente Zaltbommel. De entree is de afronding van een totaalproject waarin ook de nieuwe rondweg is opgenomen.

Vlag
De officiële opening bestond uit het hijsen van de Nieuwaalse vlag. Daarna genoten de inwoners onder het genot van een hapje en een drankje nog even na van het bijzondere moment.

De nieuwe entree is aangelegd bij de kruising van de Jacob Ekelmansstraat, de Hogeweg en de rondweg De Lange Morgen.

Tags

entree nieuwaal,dorpsplatform nieuwaal

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie