bird
zondag 05 mei | 19.54 uur

Eindelijk zicht op nieuw clubhuis voor HRC’14

13-02-2024 11:00
uur
Door: Britta Alink
hrc14_hrc_voetbal rossum_voetbalvelden
De voetbalvelden in Rossum kunnen pas bespeeld worden als het clubgebouw er staat. (archieffoto: Bommelerwaardgids)

HURWENEN/ROSSUM - Als de gemeenteraad van Maasdriel op 14 maart instemt met een nieuw voorstel van het college, dan zou voetbalclub HRC'14 eindelijk een clubhuis kunnen bouwen bij de nieuwe voetbalvelden in Rossum.

De fusieclub speelt nu nog op de oude velden aan de Groenestraat in Hurwenen en maakt gebruik van het oude clubgebouw. Tot nu toe is het niet gelukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een nieuwe kantine, met dorpshuisfunctie, bij de nieuwe velden in Rossum.

De gemeente heeft de sportvelden in Hurwenen nodig voor nieuwbouw en heeft dus ook een groot belang bij de verhuizing van de voetbalclub.

"De plannen zijn nu versoberd tot een minimum", zegt wethouder Toine Nettenbreiers. Daarnaast trekt de gemeente 143.000 euro extra uit voor de bouw van het nieuwe complex en gaat de gemeente deels borg staan voor een lening. "Met die maatregelen hopen we dat HRC'14 eindelijk kan gaan bouwen in Rossum."

Als het nieuwe gebouw er staat, zal dorpshuis De Kil in Hurwenen gesloten worden. De Parel in Rossum blijft bestaan, met name voor feesten en partijen.

Voordat de gemeenteraad een besluit neemt, bespreekt de commissie samenleving het onderwerp op dinsdag 27 februari.

 

Tags

hrc'14,clubgebouw hrc'14

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie