bird
donderdag 13 juni | 19.44 uur

Eerste Editie De Rossumse Zomer

10-06-2024 14:38
uur
Door: Quinty van Gijn
KindervakantieweekRossum_DeRossumseZomer
Het team vrijwilligers van de Kindervakantieweek Rossum en De Rossumse Zomer. (foto: Marianne Bal Photography)

ROSSUM – Een nieuw feest komt naar Rossum: de eerste editie van De Rossumse Zomer zal plaatsvinden op 22 juni in het Slotspark. Dit initiatief is opgezet door de organisatie van de Kindervakantieweek in Rossum. “We willen een zomerse sfeer uitstralen, waar iedereen welkom is”, aldus mede-organisator Johan Verhoeven. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Samen met alle vrijwilligers van de Kindervakantieweek Rossum organiseren Pepijn Verhoeven en Johan Verhoeven De Rossumse Zomer. Dit met als doel om geld in te zamelen voor het verouderde clubhuis van de Kindervakantieweek. Beide heren zijn sinds 2022 lid van het bestuur van de Kindervakantieweek, maar al heel wat jaren vrijwilliger. De Kindervakantieweek bestaat al 55 jaar en is echt een begrip in Rossum. "We willen ervoor zorgen dat de stichting nog minstens zo lang blijft bestaan en dat we het ten alle tijden op een mooie en gezonde manier kunnen overdragen”, vertelt Pepijn.

Voor het dorp, met het dorp
Het idee om een dorpsfeest te organiseren ontstond al snel. Een feest voor het dorp, samen met het dorp, eigenlijk een festival te noemen. Er wordt namelijk gezorgd dat er genoeg te doen is voor zowel jong als oud. “Het moet echt een familiedag worden, waar iedereen zich welkom voelt. We hebben een programma dat voor iedereen geschikt is. In de middag starten we met activiteiten voor kinderen. Daarnaast zorgen we voor een groot terras, een wijnbar en voldoende eetgelegenheden. Later op de avond zullen de voetjes van de vloer gaan met onder andere een DJ en een zanger”, zegt Johan.

Hulp uit alle hoeken
In samenwerking met een groot aantal sponsoren en vrijwilligers wordt het evenement georganiseerd. “Waar we vaak horen dat andere organisaties vrijwilligers tekortkomen, merken wij juist dat steeds meer vrijwilligers zich aanmelden”, vertelt Johan. De hulp voor De Rossumse Zomer komt daarbij vanuit alle hoeken. “We zien dat vooral de lokale ondernemers klaar staan om hun steentje bij te dragen", zegt Pepijn.

Saamhorigheid
De organisatie verwacht zo'n 300 tot 350 bezoekers. “Daarbij hopen we vooral dat de mensen het gevoel van saamhorigheid uit de dag halen. Een mooi streven zou zijn om er misschien een jaarlijkse traditie van te maken”, zo geeft Pepijn aan.

Het team vrijwilligers, bestaande uit meer dan zestig mensen, is wekelijks druk bezig met de voorbereidingen. Ze hopen op een groot feest. "Het is door en voor iedereen. We gaan er een groot feest van maken", zegt Johan vastberaden.

Informatie
Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij de PLUS Den Boer en Cafetaria Primus in Rossum. Kinderen t/m 16 jaar mogen gratis naar binnen. Houd de socials van De Rossumse Zomer 2024 in de gaten voor belangrijke informatie en updates.

Tags

De Rossumse Zomer

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie