bird
zondag 19 mei | 12.46 uur

Een kaarsje branden voor dierbare overledenen in Rossum

28-09-2023 14:13
uur
kaarsje
Foto: Adobe Stock

ROSSUM - Voor de vierde keer kan iedereen die dat wil, kerkelijk of niet-kerkelijk, binnenkort weer een kaarsje branden voor een dierbare overledene.

De protestantse Tweestromengemeente richt op zaterdag 28 oktober een kraam in op de parkeerplaats bij de Plus in Rossum. Dit gebeurt in overleg met de katholieke kerk. Pater Bus en zijn collega’s dominee Lia Davidse en kerkelijk werker Rik Gorter zullen op die dag een tijdje aanwezig zijn om met mensen, die dit willen, in gesprek te gaan. Ook kan die dag de naam van een dierbare overledene worden doorgegeven, zodat ook die naam tijdens de kerkdienst genoemd wordt.

Op zondag 29 oktober om 10:00 uur wordt in de kerk aan de Maasdijk in Rossum een speciale gedenkdienst gehouden, waar iedereen welkom is. Overledenen worden herdacht en en men leeft mee met de nabestaanden. Op 1 november is het Allerheiligen en op 2 november Allerzielen. Van oudsher belangrijke dagen binnen de kerken. Maar niet iedereen kan of wil naar de kerk komen, daarom komt de kerk naar de mensen toe in de kraam bij de PLUS.

Tags

Lichtjesdag,allerheiligen,allerzielen