bird
donderdag 13 juni | 19.11 uur

Duurzame vlaggetjes voor Koningsdag in 'Kingstreet' (met video)

25-04-2024 10:19
uur
250424_duurzamevlaggetjes
V.l.n.r.: Kingstreet-leden Lia de Kruif, Elze Frie en Jeanny van Hattem. Foto: BWG TV

ROSSUM - Buurtvereniging 'Kingstreet' in Rossum pakt Koningsdag al jaren groots aan. Daarbij is de versiering van de straat een belangrijke factor. Maar dit jaar ziet de versiering er anders uit, namelijk duurzaam.

De bewoners van de Koningsstraat en de Maasdijk versieren de straat normaal gesproken met oranjevlaggetjes en koningsdaglantaarns. Het ziet er altijd enorm gezellig uit. Maar tijdens de jaarlijkse ledenvergadering bracht één van de leden een punt naar voren dat direct bijval kreeg: "De vlaggetjes zijn van plastic en dat kan toch eigenlijk niet meer in deze tijd."

Voorgesteld werd om zelf vlaggetjes te gaan maken van lappen en/of oude kleding. Dat idee kreeg direct bijval en al snel ontstond een clubje van ongeveer vijftien mannen en vrouwen, die er mee aan de slag gingen.

Feestelijk
Bij alle bewoners zijn lappen verzameld en is kleding ingeleverd in de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Er zijn mallen gemaakt, er is geknipt. Er zijn randen gelockt, vlaggetjes binnenstebuiten gedraaid, biaisband in een plooi gestreken en natuurlijk genaaid. Dit gebeurde op verschillende avonden bij een straatbewoner thuis en op een zaterdag in buurtlocatie Ratjetoe.

Het resultaat is indrukwekkend. Er zijn zeventig vlaggetjeslijnen van circa vijf meter per lijn met daaraan vijftien vlaggetjes. In totaal is er dus 350 meter vlaggetjeslijn met in totaal zo'n 1050 vlaggetjes. Vrijdag 26 april wordt de straat ermee versierd, zodat het er op Koningsdag mooi en feestelijk uit zal zien.

Het team van BWG TV keek mee hoe deze versiering wordt gemaakt en sprak met diverse enthousiaste leden van de buurtvereniging. De videoreportage is hieronder te vinden.

Tags

duurzame vlaggetjes,Kingstreet,Koningsdag

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie