bird
zondag 16 juni | 07.52 uur

Duckrace brengt minimaal 7500 euro op voor dierenasiel (met video)

15-09-2023 16:07
uur
Door: Martin van Hemert
150923_duckrace-BWGTV
Foto: screenshot BWG TV

ZALTBOMMEL - De vierde editie van de Duckrace in Zaltbommel heeft afgelopen zondag minimaal 7500 euro opgebracht. Dat bedrag is bestemd voor stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard. 

De sfeer was goed op deze zonovergoten zondagmiddag. Maar liefst 6000 badeenden van verschillende formaten werden op het parkeiland in de Waluwe in het water gelaten om na het startschot om 15:00 uur met elkaar de strijd aan te gaan om de eerste plaats. Voor twee euro kon iedereen een eendje sponsoren (of zes eendjes voor tien euro). Daarnaast deden er grote badeenden van bedrijven mee.

Goed doel
Ondanks de hitte trok de vierde editie van de Duckrace veel bekijks. Bezoekers konden voor, tijdens en na de duckrace genieten van muziek, kraampjes met lekker eten en drinken en er was een springkussen voor de kinderen.

De Duckrace is een initiatief van de Ronde Tafel 194 Bommelerwaard. Met de Duckrace hopen zij ieder jaar zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen voor een bepaald goed doel. Dit jaar was gekozen voor de afbouw van het nieuwe dierenopvangcomplex van Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard.

Winnaars
Deelnemers aan de race maakten kans op mooie prijzen zoals een heerlijke brunch voor twee personen bij Van der Valk Zaltbommel of zes maanden op een gloednieuwe Brekr Model F Fatbike rijden. De namen van de winnaars staan vermeld op de social media-kanalen van Tafelronde 194 Bommelerwaard en Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard. Belangstellenden voor de activiteiten van de Ronde Tafel 194 zijn welkom om een keer vrijblijvend te komen borrelen. Meer informatie staat op: rt194.nl of is verkrijgbaar via: bestuurrt194@gmail.com

Het team van BWG TV maakte een sfeerreportage over de duckrace. Deze video is hieronder te vinden.

Tags

Duckrace,BWG TV,Ronde Tafel