bird
vrijdag 26 april | 16.42 uur

Drone botst tegen sportvliegtuig boven De Neswaarden

07-11-2020 17:10
uur
neswaarden-4
Foto: Bommelerwaardgids

AALST – Een drone is vrijdagmiddag vermoedelijk tegen een sportvliegtuig gebotst, boven recreatiegebied De Neswaarden. Dat meldt de politie zaterdag.

Rond 14:45 uur vlogen twee personen op ongeveer 600 meter hoogte in het sportvliegtuig. Ter hoogte van Aalst en Veen, in de buurt van recreatiegebied De Neswaarden, hoorden de vliegers een harde klap. Ze voelden dat er iets tegen het vliegtuig was gebotst.

Eindhoven Airport
De vliegers besloten direct terug te keren naar de Eindhoven Airport. Daar vroeg de piloot aan de luchtverkeersleiding om het landingsgestel op schade te inspecteren door langs de toren te vliegen.

Inspectie vanuit de lucht
Hierop heeft de luchtverkeersleiding een in de buurt vliegende Apache helikopter van de Koninklijke Luchtmacht gevraagd om de inspectie vanuit de lucht uit te voeren. Er zijn geen beschadigingen aan het landingsgestel waargenomen en is een voorzorgslanding gemaakt die verder goed verliep.

Deuk aan de neus
Er is een deuk geconstateerd aan de neus van het toestel en schade aan de propeller, waarschijnlijk veroorzaakt door een drone. Sporenonderzoek door het team Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid sluit uit dat de schade is veroorzaakt door een botsing met een vogel.

Getuigen
De politie zoekt getuigen en wil de dronebestuurder graag spreken. 

Tags

drone botsing sportvliegtuig,drone aalst,drone neswaarden