bird
zondag 05 mei | 18.05 uur

Drie gemeenten in gesprek over opvang asielzoekers

22-02-2024 12:12
uur
Door: Britta Alink
vluchtelingen-1
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel gaan met de gemeente West Maas en Waal verder in gesprek om te zien hoe ze samen vluchtelingen kunnen gaan opvangen.

"West Maas en Waal is actief met het huisvesten van statushouders, Maasdriel vooral met de opvang van Oekraïense vluchtelingen", licht wethouder Kees Zondag toe. "Wij als Zaltbommel zouden asielzoekers kunnen gaan opvangen. Daar gaan we nu met de drie gemeenten over verder praten."

Verstoppen
Volgens het college van burgemeester en wethouders is dit dé manier om met de Spreidingswet aan de slag te gaan. "Het is de plicht van de gemeenten om te onderzoeken wat wij kunnen doen om het probleem aan te pakken", aldus Zondag. "We kunnen ons er niet voor verstoppen, anders wordt het straks voor ons besloten. Daarom gaan we serieus kijken wat we kunnen gaan doen."

De drie samenwerkende gemeenten gaan in overleg met de provincie Gelderland onder meer bekijken of het mogelijk is om een asielzoekerscentrum te bouwen, waar asielzoekers voor ongeveer vijf jaar terecht kunnen.

Tags

vluchtelingen,asielzoekers

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie