bird
woensdag 22 mei | 13.16 uur

De Woonwaard viert 25-jarig jubileum

18-04-2024 14:51
uur
Door: Britta Alink
180424_jubileumWoonwaard-LR
Het jubileum is vrijdag gevierd met een lunch. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Vijfentwintig jaar geleden is de eerste stap gezet tot het oprichten van een woongroep in Zaltbommel. Op 13 april 1999 hield de ANBO afdeling Zaltbommel de eerste voorlichtingsmiddag over het groepswonen voor 50-plussers.

De oprichting is afgelopen vrijdag herdacht met een feestelijke lunch in Het Wijkhuis De Spellewaard, voorheen de Schans. Daar waren destijds de maandelijkse bijeenkomsten om met elkaar in gesprek te gaan en de waarde van het samenwonen te bespreken. Vier personen van het eerste uur wonen nu nog steeds in de Woonwaard. Om als vereniging verder te gaan moest er een naam, bestuur en statuten zijn. Verschillende namen werden bedacht en daaruit kwam de naam Woonwaard. De gedachten erachter is: 'Wonen in de waard is het wonen waard', afgekort Woonwaard.

Moeite waard
Na de oprichting werd er contact opgenomen met de toenmalige Bommelse wooncorporatie 'Hulp naar Vermogen' met als doel een perceel bouwgrond te verkrijgen. Dit lukte niet, maar door samenwerking met Woonlinie werden twintig appartementen in de Nije Hof beschikbaar gesteld voor leden van de woongroep Woonwaard. "Dankzij de inzet van de personen van het eerste uur is het leven samen in de Woonwaard extra de moeite waard", aldus de woongroep.

Tijdens de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag op zaterdag 18 mei houdt Woonwaard open dag van 13.00 uur tot 15.30 uur.

Tags

De Woonwaard