bird
zaterdag 02 maart | 15.21 uur

De trainerscarrousel in de Bommelerwaard draait alweer

29-11-2023 07:30
uur
Door: Marry Bouman
trainerscarrousel_ron laro_vv well_vv kerkwijk
Ron Laros coacht zijn team Well in de wedstrijd tegen Kerkwijk. (foto: Gijs van Tuijl)

BOMMELERWAARD - Nivo Sparta en GVV ’63 hebben inmiddels de contracten met respectievelijk Niels Blom en Pascal Rijkers verlengd. Afscheid wordt er ook al genomen. Zo gaan DSC en Robin Verheijden na dit seizoen niet verder met elkaar.

Ondanks dat de competitie maar net is begonnen, zijn de eerste schermutselingen al te melden. Trainersgoeroe Ron Laros (61) zit al meer dertig jaar in het vak en vindt het bijzonder dat de keuzes al zo vroeg worden gemaakt. “Er waren er dit seizoen bij waar na drie of vier wedstrijden al besluiten vielen. Jaren terug was dat pas na de winterstop of in januari/februari.”

Degradatie
Laros is aan zijn eerste seizoen bij vierdeklasser Well bezig en staat in de vierde klasse H onderaan. “Toen we hoorden dat er vijf clubs zullen degraderen wisten we dat het moeilijk zou worden. Nu slechts één puntje valt tegen”, is de inwoner van Esbeek er natuurlijk niet gerust op dat zijn team degradatie kan afwenden. Het zit de oefenmeester ook niet mee. “Er is een aantal spelers lager gaan spelen. Dat is heel jammer voor een club als Well die twee trainers in dienst heeft”, aldus Laros.

Niels Blom
Niels Blom en eerste klasser Nivo Sparta hebben besloten nog minstens twee jaar verder te gaan. Bij de Zaltbommelse tweedeklasser zien ze met Blom de komende jaren meer dan genoeg potentie om verder te groeien en de trend om steeds meer jeugdspelers en regionale talenten in te passen voort te zetten. “Ik heb voor twee seizoenen bijgetekend. Heel fijn dat er wederzijds vertrouwen is naar elkaar”, is Blom zelf content. Hij is een jongen van de club. Eerst als speler, vervolgens als trainer.  

Pascal Rijkers
Bij GVV ’63 zijn ze tevreden met Pascal Rijkers en assistent Arnold Kooijman. “Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij het huidige eerste elftal verder ontwikkelen. Ook met de blik op de toekomst waarbij onze talentvolle jeugdleden in de selectie worden ingepast”, laat het GVV-bestuur weten over de verlenging van twee jaar. Rijkers is er zelf ook blij mee. “Ik heb iets met de club. Ik kom er al jaren. Ik woon er bijna naast. Ik voel me er thuis. De spelers zijn ook tevreden over de manier waarop we trainen.”

Nabil Bouchlal
Kerkwijk en Nabil Bouchlal hebben in november 2022 al voor twee seizoenen verlengd en zijn dus nog minstens tot en met het volgende seizoen aan elkaar verbonden. Dat kan zelfs nog langer zijn want er werd destijds ook nog een optie van een extra seizoen afgesproken.

Mo Duzgun
Fusieclub BZC ’14 en trainer Mo Duzgun zijn ook volgend seizoen nog een paar. Duzgun tekende voor twee seizoenen en staat zodoende ook in de volgende aflevering voor de groep.

Robin Verheijden
DSC en Robin Verheijden gaan in goed overleg aan het einde van dit seizoen na drie jaar uit elkaar. "De samenwerking heb ik altijd als positief ervaren. Mede daardoor heb ik me goed kunnen ontwikkelen”, laat Verheijden op de site van de club weten. Verheijden moet met DSC nog wel flink aan de bak. Momenteel staat de club uit Kerkdriel het in de derde klasse C op de derde plaats van onderen.

Piet de Kruif
Over Roda Boys/Bommelerwaard en trainer Piet de Kruif is nog geen nieuws. "Ik ben er nog niet mee bezig. Eerst maar eens een aantal punten erbij verzamelen”, houdt De Kruif het kort. Ook bij Alem (John Cornelissen), Jan van Arckel (Giel Goesten), HRC '14 (René van der Putten) en RKVSC (Marco van Loon) is er nog geen trainersnieuws.

 

Tags

trainers bommelerwaard,voetbal bommelerwaard