bird
vrijdag 26 april | 11.13 uur

Daniëlle van der Wiele lijsttrekker van BVNL Zaltbommel

28-01-2022 08:15
uur
Danielle + Wybren-1
• Daniëlle van der Wiele samen met Tweede Kamerlid Wybren van Haga, oprichter van BVNL. (foto: aangeleverd)

KERKWIJK – Daniëlle van der Wiele is de lijsttrekker voor de nieuwe partij BVNL Zaltbommel bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. De afgelopen vier jaar was zij de fractievoorzitter voor de VVD in Zaltbommel.

Van der Wiele (1975) woont in Kerkwijk en is sinds 2015 actief is in de gemeentepolitiek. In het dagelijks leven is zij werkzaam als manager bij onderwijsadviesbureau CINOP in Den Bosch en is zij daar ook voorzitter van de ondernemingsraad.

Rob Hackert
Op de kandidatenlijst van BVNL staat nog een oud-VVD’er: Rob Hackert uit Brakel. Hij was van 1999 tot 2006 wethouder in Zaltbommel en daarna nog een aantal jaren gemeenteraadslid voor de VVD.

Wybren van Haga
Hackert en Van der Wiele hebben zich aangesloten bij BVNL, de partij die vorig jaar landelijk is opgericht door Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Van Haga was van 2017 tot 2019 Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij werd geroyeerd nadat hij meerdere keren in opspraak was geraakt en ging daarna door als eenmansfractie. In 2020 sloot hij zich aan bij Forum voor Democratie, maar na de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 verliet hij FvD. Hij ging als zelfstandige fractie (Groep van Haga) verder met Hans Smolders en Olaf Ephraim. In juli vorig jaar richtte Van Haga de partij Belang van Nederland (BVNL) op. Inmiddels zijn er in het land verschillende lokale afdelingen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Klassiek liberaal
“Met de komst van BVNL Zaltbommel staat er sinds jaren weer een nieuwe rechtse partij op de kieslijst”, aldus het bestuur van de lokale partij. “BVNL Zaltbommel wil met haar klassiek liberale geluid verandering brengen in de manier waarop de lokale politiek gevoerd wordt. Onze visie op de gemeente is te typeren onder het motto: bruisende stad en bloeiende dorpen. Vertrouwen in elkaar staat bovenaan als het gaat om communiceren met elkaar en dan vooral mét onze inwoners.”

Complete lijst
De complete kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

1.Daniëlle van der Wiele (Kerkwijk)
2. Adrian van Bruchem (Zaltbommel)
3. Jordy Versteeg (Bruchem)
4. Marco Beverloo (Nederhemert)
5. Marleen van Norden (Zaltbommel)
6. Maurits van Heusden (Brakel)
7. Sophie Margot Verleun (Zaltbommel)
8. Marc Spronk (Gameren)
9. Emma Louise Verleun (Zaltbommel)
10. Arie Roza (Poederoijen)
11. Gertjan van Voorden (Zaltbommel)
12. Laurens van Brakel (Gameren)
13. Ingrid Bronk (Zaltbommel)
14. Kaj Vierbergen (Kerkwijk)
15. Hans Kleinlooh (Zaltbommel)
16. Sebastian van der Zalm (Brakel)
17. Jacques Hompes (Zaltbommel)
18. Peter van Brakel (Zuilichem)
19. Elbert van Dalen (Zaltbommel)
20. Rob Hackert (Brakel)

 

(Meer op: www.bvnlzaltbommel.nl )

Tags

danielle van der wiele,bvnl zaltbommel