bird
donderdag 13 juni | 18.05 uur

D66 stelt vragen over sluipverkeer

13-05-2024 12:00
uur
Door: Martin van Hemert
130524_sluipverkeerWellseind
Op 18 april kwam deze vrachtwagen vast te zitten op de dijk. (foto: Hans Verbeek/Meesters Multi Media)

WELLSEIND - Het valt niet mee om met een grote vrachtwagen vanuit de Wellseindsestraat de dijk op te draaien. Dat bleek op 18 april weer, toen een flinke combinatie klem kwam te zitten in de berm naast restaurant Amadeus.

Een bergingsvoertuig moest er aan te pas komen om de vrachtwagen los te trekken. De dijk was een paar uur afgesloten voor verkeer. Het is niet het eerste incident met een vrachtwagen op deze plek, constateert de fractie van D66 in Maasdriel.

Meerdere meldingen
"Nog voor de officiële opening van de Maas-Waalweg kreeg de fractie melding van meerdere incidenten in en om Wellseind", schrijft fractievoorzitter Tom van Engelen in schriftelijke vragen aan het college. "Het betreft doorgaans zwaar vrachtverkeer dat de dijk op draait, er dan te laat achter komt dat dit niet mogelijk is, en dan allerlei capriolen moet uithalen om de weg toch te kunnen vervolgen. Meestal met forse schade aan berm, weg en dijklichaam."
Met de opening van het laatste stukje van de Maas-Waalweg afgelopen januari was de verwachting dat de verkeersdruk in onder andere Wellseind af zou nemen.

Vragen aan college
D66 wil van het college van Maasdriel weten of er maatregelen komen om sluipverkeer te ontmoedigen. Ook wil de fractie weten of de gemeente Zaltbommel maatregelen genomen heeft om soortgelijke situaties te voorkomen in bijvoorbeeld Delwijnen en Nederhemert. "Zijn die maatregelen na te volgen", vraag Van Engelen aan het college van burgemeester en wethouders.

Tags

Sluipverkeer

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie