bird
zondag 05 mei | 11.32 uur

Creatief samenwerken aan muurschildering in Well

01-02-2024 14:05
uur
Door: Britta Alink
010224_Muurschildering
Foto: aangeleverd

WELL - Kunstenares Ellen Holleman werkt momenteel aan de voorbereidingen voor een muurschildering op het toiletgebouwtje bij Strandbad Well.

Op de muren van het gebouwtje zijn straks spelende kinderen te zien, in een groen landschap met dieren uit het rivierengebied zoals bevers, lepelaars, vossen en reeën. Holleman werkt hiervoor samen met leerlingen van Tekenschool Bommelerwaard en met Natuurwacht Bommelerwaard. Zij werken het ontwerp voor de muurschildering meer in detail uit op een maquette van het gebouwtje op schaal 1:5.

Maquette
Bij de start van het kunstproject gaf Arnout de Mooij van Natuurwacht Bommelerwaard een gastles bij de Tekenschool. Hij vertelde de kinderen over het landschap en de planten en dieren die in het gebied voorkomen. Geïnspireerd door deze kennis, zijn de kinderen aan de slag gegaan met het tekenen van dieren die zij graag terugzien op de muurschildering.

Zodra de maquette klaar is, zal deze als eerste te zien zijn in de bibliotheek in Ammerzoden. Daarna wordt samen met de gemeente Maasdriel en Tourist Info Bommelerwaard bepaald waar de maquette nog meer geëxposeerd zal worden.

Streekproductenroutes
In 2024 worden enkele kunstwerken gemaakt langs twee nieuwe streekproductenroutes. Fietsers komen op die routes langs landschappelijke hoogtepunten, cultuurhistorische bezienswaardigheden en streekproducten in de Bommelerwaard. De muurschildering bij Strandbad Well is een van de kunstwerken. De Streekproductenroutes zijn ontwikkeld door de gemeente Maasdriel en Zaltbommel in samenwerking met Tourist Info Bommelerwaard.

Ellen Holleman is opgeleid als ruimtelijk ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze begon haar artistieke carrière als muralist en ontwerper in Mexico. Sinds haar terugkeer in Nederland, in 1995, heeft ze haar talenten toegepast als ontwerper, adviseur en beeldend kunstenaar met een focus op ruimtelijke ordening. In 2021 opende ze haar schilderatelier in Zaltbommel en sindsdien doet ze mee aan het maandelijkse Kunstrondje Zaltbommel.

www.ellenholleman.nl

Tags

Ellen Holleman,muurschildering,Strandbad Well

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie