bird
woensdag 12 augustus | 16.30 uur

Coalitie Een tegen Eenzaamheid roept iedereen op mee te doen

06-07-2020 16:10
uur
eenzaam-2

ZALTBOMMEL – Maatschappelijke organisaties in de gemeente Zaltbommel roepen iedereen op om mee te doen in de strijd tegen eenzaamheid.

Bij alle huishoudens in de gemeente valt deze week een flyer in de brievenbus (bij weekblad De Toren) met de oproep om naar elkaar te kijken en met tips wat ze kunnen doen.

Coalitie tegen Eenzaamheid
De flyeractie is een initiatief van de Coalitie tegen Eenzaamheid (die bestaat uit Stichting Prezzent, het Buurtteam, gemeente Zaltbommel, Welzijn Bommelerwaard, Levensconsulent en GGD Gelderland-Zuid), Stichting Kompas, Werkzaak Rivierenland en Bibliotheek Rivierenland.

Impact
Wethouder Adrie Bragt: “De coronacrisis heeft impact op iedereen. In het bijzonder op mensen, die al kwetsbaar waren en mensen met eenzaamheidsgevoelens. Wij roepen iedereen op om ook nu de maatregelen steeds meer versoepelen, naar elkaar te blijven omzien.”

Contactberoep
Binnenkort ontvangen mensen met een contactberoep, zoals kappers, fysiotherapeuten en schoonheidsspecialisten een brief van de Coalitie tegen Eenzaamheid. Juist deze beroepsgroep, waar vaak ruimte is voor een praatje, kan het signaleren wanneer iemand eenzaam is. Mensen met een contactberoep wordt gevraagd deze mensen te stimuleren om bijvoorbeeld contact op te nemen met Welzijn Bommelerwaard.

Meer informatie
Op www.seniorweb.nl en op www.jowtube.nl staan handige instructievideo’s over whatsapp-bellen, FaceTimen en skypen. Meer informatie staat op: www.eentegeneenzaamheid.nl Meer informatie is ook verkrijgbaar bij Welzijn Bommelerwaard: 0418-634231 (9:00 tot 13:00 uur) of info@welzijnbommelerwaard.nl

 

Tags

coalitie een tegen eenzaamheid,een tegen eenzaamheid

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2