bird
zondag 05 mei | 18.00 uur

Charlotte Wisse is de nieuwe voorleeskampioen

12-02-2024 15:40
uur
voorleeswedstrijd 2024_charlotte wisse_karima bouchtaoui
OCharlotte in het midden, links staat wethouder Karima Bouchaoui van de gemeente Zaltbommel, rechts wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel en voorleesvrijwilliger Marja van Breemen. (foto: aangeleverd)

BOMMELERWAARD – Charlotte Wisse van OBS De Bogerd uit Rossum is de nieuwe voorleeskampioen van de Bommelerwaard.

Donderdag deden elf schoolwinnaars van de lokale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd mee aan de Bommelerwaardse finale.

(tekst gaat door onder de foto)

De 11-jarige Charlotte las een fragment voor uit het boek ‘Het magische zwemparadijs’ van Ilona de Lange. “Er zit veel avontuur in dit boek en het gaat over kinderen van mijn eigen leeftijd”, aldus de glunderende lokale winnares. “Ik had een klein beetje zenuwen, maar je gaat gewoon zitten en lezen.” Wethouder Karima Bouchtaoui van de gemeente Zaltbommel was bij de Bommelerwaardse eindstrijd aanwezig.

(tekst gaat door onder de foto)

Met haar winst heeft Charlotte zich geplaatst voor de regionale finale op 4 maart in De Pluk in Geldermalsen. Er zullen in totaal zeven schoolkampioenen naar de regionale finale gaan. De winnaar mag door naar de provinciale finale. Uiteindelijk volgt er nog een landelijke finale waarin de twaalf provinciale winnaars het tegen elkaar opnemen.

Op de foto zit Charlotte in het midden, links staat wethouder Karima Bouchaoui van de gemeente Zaltbommel, rechts wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel en voorleesvrijwilliger Marja van Breemen.

Foto's van de finales staan op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl

Tags

charlotte wisse,voorleeskampioen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie