bird
maandag 15 april | 20.11 uur

CBS De Leiboom uit Zaltbommel maakt schoolomgeving schoon

21-03-2024 14:28
uur
de leiboom_schoonmaakactie_nederland schoon
De leerlingen aan het werk rondom de school. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Alle klassen van CBS De Leiboom in Zaltbommel hebben afgelopen vrijdag de handen uit de mouwen gestoken om de omgeving van de school schoon te maken.

Dit initiatief maakte deel uit van de Nederland Schoon campagne, waarbij scholen en gemeenschappen worden aangemoedigd om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor het behoud van een schone leefomgeving.

Duurzaamheid
Gewapend met afvalzakken en grijpers hebben de leerlingen van De Leiboom zich ingezet om zwerfafval op te ruimen in de directe omgeving van de school. Door deze praktische ervaring leren de leerlingen niet alleen over het belang van een schone omgeving, maar ook over duurzaamheid en het verminderen van afval.

Samen verantwoordelijk
Directrice Heleen Post reageert enthousiast op het initiatief van de schoolgemeenschap: "Het is geweldig om te zien dat we deze traditie weer oppakken. Samen Leren Leven betekent ook samen verantwoordelijk zijn voor onze schoolomgeving. Door actief bij te dragen aan een schone en opgeruimde omgeving, leren onze leerlingen waardevolle lessen over respect voor de natuur en het belang van een schone leefomgeving."

23 maart
Aanstaande zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Dan gaan in het hele land vrijwilligers op pad om zwerfvuil op te ruimen en hun eigen woonwijken weer schoon te maken. In Zaltbommel doet onder andere burgemeester Pieter van Maaren mee aan de actie en in Nederhemert wethouder Gijs van Leeuwen.

 

 

 

Tags

de leiboom