bird
vrijdag 26 april | 13.18 uur

Cambium-actie voor voedselbank

08-12-2020 10:25
uur
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL - Het Cambium College houdt vrijdag 18 december een inzamelingsactie voor de Voedselbank Zaltbommel. Er is die vrijdag een inzamel- afgiftepunt op het Cambium College aan de Courtine.

Helaas kunnen de leerlingen dit jaar niet van deur tot deur om houdbare levensmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten op te halen, zoals voorgaande jaren een traditie is geworden.

Omstandigheden
Ook in de Bommelerwaard leven vele huishoudens onder het bestaansminimum. Dat kan door allerlei oorzaken. Soms eigen schuld, soms domme pech, soms door een samenloop van omstandigheden. Zo’n periode van armoede kan kort zijn maar kan ook jaren duren.

Bijdrage
Om iets te doen aan de verborgen armoede in de regio is in 2010 de Voedselbank van start gegaan. Wie een bijdrage wil leveren aan armoedebestrijding in de buurt, kan buiten de koelkast houdbare levensmiddelen in een ongeopende verpakking afgeven tussen 9.15 en 12.00 bij de ingang van het Cambium College aan de Courtine 2 in Zaltbommel.

Verzorgingsproducten
De levensmiddelen moeten houdbaar zijn tot en met minimaal februari 2021. Ook verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld tandpasta en shampoo zijn meer dan welkom.

Het Cambium College doet er alles aan om het inzamelpunt in te richten volgens de RIVM richtlijnen.

Tags

cambium college,voedselbank bommelerwaard