bird
zaterdag 02 maart | 14.52 uur

Buurtkastje voor boodschappen

24-01-2023 09:46
uur
buurtkastjes_bazaltwonen
Maaike en Sam bij het Buurtkastje in hun wijk in Zaltbommel. (Foto: Bazalt Wonen)

ZALTBOMMEL – Woningcorporatie Bazalt Wonen heeft in januari tien ‘Buurtkastjes’ geplaatst. Buurtbewoners vullen het kastje met levensmiddelen of halen er iets uit.

De energieprijzen stegen de afgelopen maanden hard, maar hetzelfde geldt voor de prijzen van boodschappen. Bazalt Wonen zocht naar een initiatief waarbij ze kon bijdragen aan betaalbaarheid voor haar huurders.

Oproep
Daarom plaatste de woningcorporatie in het najaar van 2022 de oproep in haar bewonersblad: ‘Meld u aan voor een buurtkastje’. Het animo, zowel in gemeente Zaltbommel als gemeente Altena, was groot.

Goede oplossing
De eerste tien kastjes zijn medio januari onder veel enthousiasme van de buurt geplaatst. Zo was ook het geval bij Maaike en Sam, een toegewijd stel uit Zaltbommel: “Wij wonen in een echte volksbuurt, waar zeker vraag is naar dit soort dingen. De buurt helpt elkaar graag, maar niemand laat zijn armoede graag zien, dus dit kan een goede oplossing zijn.”

Voortuinen
De buurtkastjes zijn gemaakt door de sociale werkplaats van Stichting SoGoed. Aannemer Vébé sponsorde de palen, waarop de kastjes in de voortuinen van de woningen werden geplaatst. Buurtbewoners uit de wijk vullen het kastje met levensmiddelen of halen er iets uit. “Zo helpen we elkaar in deze tijd met gestegen kosten én gaan we voedselverspilling tegen,” aldus Bazalt Wonen. “Samen zorgen we voor een leefbare wijk.”

 

Tags

buurtkastje,bazalt wonen,boodschappenkastje