bird
zondag 16 juni | 09.09 uur

Bouw van zeven nieuwe sociale huurwoningen in Brakel gestart

19-05-2023 16:34
uur
Door: Martin van Hemert
190523_Brakel Vastgoed-LR
Artist impression van de zeven woningen. Foto: De Kernen

BRAKEL – De bouw van zeven nieuwe sociale huurwoningen in Brakel is maandag van start gegaan. De woningen komen in de Vrijheidslaan en zullen naar verwachting eind 2023 worden opgeleverd.

Wethouder Gijs van Leeuwen van gemeente Zaltbommel en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen hebben maandag beiden een steen gelegd. 

Klimaat
Sinds enige tijd worden er weer sociale huurwoningen gebouwd in Brakel. Het gaat om twee eengezinswoningen en vijf compacte woningen voor kleine huishoudens. Deze woningen zijn zogeheten Beng (bijna energieneutraal, red.) woningen. Naast een laag energieverbruik, houden deze woningen ook rekening met het veranderende klimaat, waaronder hitte.  

Er komen nog meer projecten voor sociale huur aan in het dorp en in de gemeente Zaltbommel, zo meldt De Kernen. “Deze huurwoningen maken deel uit van een ketensamenwerking met de aannemer Reuvers & Van Hout. Hierdoor kan de bouw sneller verlopen”, aldus de Woonstichting.

Wethouder Gijs van Leeuwen en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen hebben beiden een steen gelegd. Foto: Anja Loepa

 

Tags

sociale huurwoningen,De Kernen,Gijs van Leeuwen