bird
zondag 05 mei | 22.30 uur

Bouw groepswoningen Zonnelied start in maart

16-02-2024 11:17
uur
het zonnelied_nieuwbouw_Artist Impression Vogelvlucht
De nieuwbouw komt op de plek van de Ontmoetingstuin. (foto: aangeleverd)

AMMERZODEN - Woningcorporatie BrabantWonen start begin maart 2024 met de bouw van vier nieuwe kleinschalige groepswoningen op het voorterrein van de BrabantZorg locatie Het Zonnelied in Ammerzoden.

De nieuwbouw wordt waarschijnlijk begin 2025 opgeleverd. Zesendertig van de huidige bewoners van het Zonnelied gaan er wonen.

Kleinschalig
In de nieuwe vleugel op de begane grond komen vier kleinschalige en duurzaam gebouwde groepswoningen voor ieder negen bewoners. Drie groepswoningen zijn voor bewoners met dementie, één voor bewoners met somatische klachten.

Verbinding met Zonnelied
Dankzij de verbinding met Het Zonnelied, kunnen bewoners ook straks gebruikmaken van het gezellige bruine café, het restaurant en de kapper. Elke groepswoning krijgt een huiskamer en een terras met toegang tot een mooie, gezamenlijke en omsloten binnentuin. Elk appartement heeft eigen sanitair en een buitendeur naar een eigen terras.

Duurzaam
De nieuwbouw wordt volledig duurzaam gebouwd. “Er komen zonnepanelen op het dak", licht Paul Smeets, ontwikkelaar BrabantWonen toe. “Daarnaast zijn de woningen gasloos en goed geïsoleerd. Om de biodiversiteit te versterken wordt het dak voorzien van een natuurdak met verschillende soorten begroeiing.” Aannemersbedrijf Hoedemakers uit Rosmalen gaat het nieuwe gebouw bouwen.

Ontmoetingstuin
De nieuwbouw komt op het terrein van de Ontmoetingstuin, die gaat verhuizen naar een andere locatie in Ammerzoden.

 

Tags

het zonnelied,nieuwbouw zonnelied

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie