bird
donderdag 13 juni | 18.32 uur

Bommelerwaardse basisscholen willen graag ANWB verkeersplein

21-05-2024 16:06
uur
ANWB-Verkeersplein
Foto: ANWB

POEDEROIJEN/KERKWIJK - Voor het vierde jaar op rij organiseert ANWB de actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Dit jaar nemen de Juliana van Stolbergschool in Poederoijen en PCB De Rank in Kerkwijk deel aan de actie.

Kinderen doen volgens ANWB steeds minder ervaring op in het verkeer, omdat ze tegenwoordig vaak met de auto of bakfiets worden gebracht. Dit gaat ten koste van hun fietsvaardigheid en verkeersinzicht. Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.

Sinds vorige week kan iedereen stemmen op één van de ruim 300 basisscholen in heel Nederland die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. In Gelderland doen 32 basisscholen mee aan de verkiezing, waaronder twee scholen in de Bommelerwaard.

Juliana van Stolbergschool
De Juliana van Stolbergschool in Poederoijen wil graag zo'n verkeersplein: "Het voortgezet onderwijs is ver weg, wat een verkeersplein erg welkom maakt om met deze situaties te oefenen. Het verkeersplein zal een duidelijk onderdeel van onze verkeerslessen worden.”

De Rank
PCB de Rank in Kerkwijk maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid die nu heerst rondom de school: "Onze school heeft één uitgang waar alle ouders wachten en kinderen tussendoor moeten. Voor de uitgang loopt een doorgaande weg, waar sinds kort geen vrachtverkeer meer mag rijden, maar niet iedere vrachtwagenchauffeur zich daaraan houdt. We hebben te weinig parkeerplaatsen waardoor auto's vaak in de berm of half op de weg staan. Kinderen fietsen daardoor soms midden op de weg. Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen oefenen met de verkeersregels.”

Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei via deze link.

Tags

Verkeersplein,ANWB,De Rank,Juliana van Stolbergschool

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie