bird
zondag 05 mei | 13.44 uur

Boerenbruidspaar Mispelgat bekend

24-01-2024 10:45
uur
Door: Britta Alink
240124_Boerenbruidspaar-LR
Nar van d’n Kêleströper (r) en die Ardje van ut Heerenhuus. Foto: Levin den Boer

ZALTBOMMEL - Tijdens het Prinsenbal van carnavalsvereniging De Wallepikkers is het Boerenbruidspaar van 2024 bekend gemaakt. Dit jaar worden Nar van d’n Kêleströper en Ardje van ut Heerenhuus door een Buitengewone Ambtenaar van den Burgerlijke Stand in den onecht verbonden.

Een gemêleerd gezelschap zal getuige zijn van de onechte huwelijksvoltrekking. Onder hen notabelen als de pastoor, de dokter en de (loco)burgemeester. De Boerenbruiloft vindt plaats op dinsdag 13 februari om 14:11 uur op het oude Stadhuis op de Markt in Zaltbommel.

Aansluitend is er een groot feest in de Mispeltoren op het terrein bij de nieuwe watertoren aan de Steenweg. De bruiloftsgasten brengen een toost uit op het bruidspaar en genieten van een gezamenlijke boerenmaaltijd. De gasten worden in échte boerenkledij verwacht, zodat het weer een bont palet zal worden van slipjassen, kanten jurken, schorten, petten en poffers.

Carnaval 2024 gaat vrijdag 9 februari van start. Om alvast in de stemming te komen is op zaterdag 27 januari het Bouwersbal in de Mispelhal aan de Dwarsweg. Hier wordt de laatste hand gelegd aan de praalwagens voor de optocht. Tussen 17:30 en 20:30 uur is iedereen van harte welkom om het bouwproces van dichtbij te bekijken. Vanaf 20:30 uur barst het Bouwersbal los.

De optocht start op zaterdag 10 februari om 13:11 uur vanaf de Gisbert Schairtweg.

Tags

Mispelgat,Boerenbruidspaar,De Wallepikkers

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie