bird
zondag 05 mei | 19.18 uur

Bloemenkiosk naast Aldi is stapje dichterbij

06-02-2024 16:30
uur
Door: Britta Alink
pimpernel_portage
De nieuwe winkel van De Pimpernel komt op deze plek. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL – Bloemenwinkel De Pimpernel kan weer verder met de plannen voor de bouw van een kiosk naast supermarkt Aldi.

De bloemenwinkel opende haar deuren in 2012 in het toen gloednieuwe winkelcentrum Portage. De winkel was gevestigd op de hoek van het Fiep Westendorpplein en de Prins Bernhardstraat. Tien jaar later wilde Aldi graag uitbreiden en nam de supermarkt de winkelruimte van De Pimpernel over om de ingang te kunnen verplaatsen. De eigenaren van de Pimpernel gingen na overleg met de gemeente aan de slag om een nieuwe winkel te bouwen, op de plek waar nu de grote plantenbak staat. In ruil voor het verwijderen van het groen op die plek zou De Pimpernel op een andere locatie het groen compenseren.

Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Volgens wethouder Gijs van Leeuwen zitten er veel kabels en leidingen in de grond en een opvang voor water. Ook zouden parkeerplekken moeten verdwijnen. “De kosten werden te hoog”, aldus Van Leeuwen. “We hebben nu afgesproken dat de gemeente het groen zelf gaat compenseren.”

Snackbar
De Pimpernel is sinds begin 2023 tijdelijk gevestigd in de Gamerschestraat in de voormalige fotozaak Fotolux. Er zijn ook vestigingen in Rossum en Ammerzoden. De nieuwe kiosk in Zaltbommel zal volledig circulair en modulair gebouwd gaan worden. Er komt onder andere een sedumdak op. Wanneer het gebouwtje er komt is nog niet bekend. “De eigenaren kunnen nu de bouwaanvraag indienen”, aldus Van Leeuwen.

Ook snackbar De Smulboetiek heeft in het verleden aangegeven belangstelling te hebben voor de bouw van een kiosk bij de Aldi. Zij hadden tot vorig jaar een standplaats op de parkeerplaats van het oude zwembad aan de Thorbeckestraat. Volgens wethouder Van Leeuwen hebben de eigenaren besloten niet door te gaan met het plan om bij De Portage een nieuwe snackbar neer te zetten.

Tags

De Pimpernel,bloemenkiosk,Aldi

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie