bird
vrijdag 17 mei | 07.56 uur

Blije gezichten bij Oekraïners tijdens badminton-middag (met video)

07-03-2023 11:13
uur
Door: Martin van Hemert
060323_badminton2
De 8-jarige Svetoslav (vooraan) kijkt toe hoe zijn moeder Daria (met paars trainingspak) uitleg krijgt. Foto's: Bommelerwaardgids

KERKDRIEL - In Optisport De Kreek in Kerkdriel waren afgelopen zaterdag diverse Oekraïense vluchtelingen te vinden. Zij deden namelijk mee aan een badminton-middag en hadden het daar goed naar hun zin. 

Een tikkeltje gespannen zijn ze wel bij KBC, een half uurtje voor de start van de door hen georganiseerde badminton-middag. Want hoewel er flink geflyerd is onder de vluchtelingen op Europarcs Resort aan de Maas en op de basisscholen waar veel Oekraïense kinderen les krijgen, blijft het de vraag hoeveel Oekraïners daadwerkelijk op deze zaterdagmiddag naar De Kreek komen.

In totaal zouden er tussen de tien en vijftien Oekraïners meedoen. "We wisten niet hoeveel er zouden komen, maar er is best een aantal mensen komen opdagen. En volgens mij hebben ze het wel leuk. Dat zegt in ieder geval dat ze badminton leuk vinden en dat ze ontspanning zoeken. Dat hebben we ze hopelijk kunnen bieden", is Johan Clement, voorzitter van de activiteitencommissie van KBC, hoopvol.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Eén van de Oekraïners die deelneemt, is Andrii. Hij is duidelijk geen beginneling, maar krijgt wel een aantal goedbedoelde tips van één van de KBC-leden die ook op deze middag aanwezig is. Andrii is sinds vorig jaar april in Nederland en is goed te spreken over de speciale middag: "Het is gezellig om met andere mensen samen te sporten. Ik hou van badminton spelen en ik zou graag nog een keer terugkomen."

Andrii spreekt een aardig woordje Nederlands. Wat heet, hij biedt zelfs aan om mee te helpen bij het interview met Daria en haar 8-jarige zoontje Svetoslav. Ook zij zijn inmiddels alweer bijna een jaar in Nederland. Het bevalt Daria hier goed: "De Nederlanders zijn heel vrolijke en behulpzame mensen. Daar wil ik ze graag voor bedanken. We houden van Nederland, maar we willen natuurlijk ook graag terug naar Oekraïne."

BWG TV - de video-afdeling van de Bommelerwaardgids - was tijdens de badminton-middag aanwezig en heeft daar onderstaande sfeerreportage gemaakt.

Tags

badminton,Oekraïne,badmintonmiddag,KBC