bird
maandag 15 april | 21.35 uur

Binnenstad van Zaltbommel kan nog stukken toegankelijker

28-02-2024 10:58
uur
280224_Toegankelijker
Erwin van Eck test de toegankelijkheid in Zaltbommel. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Iets meer dan veertig procent van de winkels en restaurants in Zaltbommel is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Bij de overige 59 procent is zelfstandige toegang moeilijk of zelfs onmogelijk door opstapjes, drempels en smalle of zware deuren.

Uit een eerste analyse van de organisatie 'Ongehinderd' blijkt dat meer dan de helft van de hindernissen met een eenvoudige aanpassing weggenomen kan worden. De gemeente, 'Ongehinderd' en MKB-Nederland werken momenteel samen aan een 'MKB Toegankelijke Route' in de binnenstad van Zaltbommel en in de overige kernen. Het doel is om zoveel mogelijk ondernemers toegankelijk én goed vindbaar te maken. Ondernemingen worden getoetst en krijgen praktische tips en adviezen om hun winkel toegankelijker te maken. Daarnaast zijn zij een jaar lang goed vinden via de speciale app en website 'Ongehinderd'. Die wordt al door 350.000 mensen actief gebruikt.

Inclusief
Dankzij subsidie van MKB-Nederland en de gemeente zijn de aansluitkosten voor ondernemers slechts 50 euro. Twee voorlopers in de gemeente Zaltbommel doen er al aan mee: restaurant De Heeren van Bommel in de Waterstraat en Luijendijk Fietsen aan de Middelkampseweg in Gameren. Ook de gemeente zelf sluit met al haar gebouwen aan bij 'Ongehinderd'. "Wij willen als gemeente toegankelijk zijn, zodat iedereen zich ook écht welkom voelt zonder obstakels", aldus wethouder Ed Goossens.

Ondernemers in de gemeente Zaltbommel die mee willen bouwen aan een 'inclusieve en voor iedereen toegankelijke gemeente' kunnen zich aanmelden via: mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl

Tags

toegankelijk,Ongehinderd