bird
woensdag 29 november | 13.42 uur

Bakkerij van Namen fuseert met Bakkerij van Doorn: 'De kracht zit in onze samenwerking'

20-11-2023 16:20
uur
Door: Martin van Hemert
171123_MaikelMarkenPatrick
V.l.n.r.: Maikel van Doorn, Mark van Doorn en Patrick van Namen. Foto: aangeleverd

KERKDRIEL - Twee jaar was bakkerij Van Namen gevestigd aan De Schans in Zaltbommel. Nu is het bedrijf van Patrick van Namen toe aan een volgende stap in de vorm van de verhuizing naar Kerkdriel en de fusie met de inmiddels 117 jaar oude bakkerij Van Doorn. 

De kratten met chocoladeletters liggen zowat tot het plafond opgestapeld in het kantoor bij Bakkerij van Doorn in Schijndel. De bakkerij bereidt zich zichtbaar zo goed mogelijk voor op de drukke december-periode die aanstaande is. Daaraan draagt ook Patrick van Namen zijn steentje bij. De van oorsprong Velddrielenaar is inmiddels mede-eigenaar van bakkerij Van Doorn, dat wordt gerund door de twee broers Maikel en Mark van Doorn. Zij zijn de vijfde generatie Van Doorn's die eigenaar zijn van het in 1906 opgerichte bedrijf.

Ambachtelijk
Voor Van Namen is het iedere dag weer een feest om op de bakkerij in Schijndel te werken, nu hij gestopt is met zijn bakkerij in Zaltbommel. De reden voor het stoppen in Zaltbommel is simpel; de bakkerij groeide op de locatie aan De Schans binnen korte tijd uit zijn jasje: "Het was een mooie plek om te beginnen en ik had niks te klagen, maar je komt op een gegeven moment voor een keuze te staan; wat is interessant en rendabel voor de toekomst?" Het antwoord daarop vindt Van Namen in een pand aan de Hogebankweg in Kerkdriel. Naast slagerij Blakenburg is de voormalige vestiging van bakker Gremmee namelijk leeg komen te staan, nadat diens bakkerij in Rossum in vlammen op was gegaan.

Naast de verhuizing gaat Van Namen een fusie aan met bakkerij Van Doorn, waar hij nu dus al dagelijks op de werkvloer te vinden is, totdat op donderdag 23 november officieel de vestiging in Kerkdriel opent. Daar zal Patrick onder de naam Bakkerij Van Doorn - Van Namen op dezelfde ambachtelijke manier te werk gaan zoals hij dat in Zaltbommel deed. Bovendien wordt zijn grootbrood en kleinbrood bij de Spar aangeboden en zijn de specials, waaronder het desembrood, binnenkort te vinden in de Albert Heijn in Zaltbommel.

Toevoeging
Met dat brood onderscheidt Van Namen zich naar eigen zeggen van de concurrentie: "Ik vond desem vanaf het begin af aan zó lekker en zó uniek dat ik zelf ben gaan uitzoeken hoe ik het moest maken. En behalve dat het lekker is, is het ook nog gezonder. Desembrood is namelijk deels voorverteerd, waardoor mensen met maag-, darmklachten en hoge bloed- of suikerspiegel minder klachten en een minder opgeblazen gevoel krijgen. Het is daarnaast koolhydraat-verlagend en glutenarmer dan ‘normaal' brood", aldus Patrick, wiens enthousiasme gedeeld wordt door Maikel van Doorn: "Voor mijn gevoel gaat het daar steeds meer naartoe; authentiek en zonder ‘rommel’. Er zijn veel mensen die speciaal voor dat brood naar Patrick's winkel in Zaltbommel kwamen. Dat is zeker een goede toevoeging aan ons bedrijf. De kracht zit in onze samenwerking."

Daarmee verwijst Maikel naar de opzet waarin de winkel in Kerkdriel zich specialiseert op het gebied van desembrood. Het is de eerste van de in totaal acht vestigingen van bakkerij Van Doorn - Van Namen die zich op desembrood gaat richten. Dat wil overigens niet zeggen dat het enkel desem is wat de klok slaat: "Ook ons groot- en kleinbrood, onze 'Heerlijkheid' en andere producten worden enorm gewaardeerd door onze klanten. Alles is handgemaakt; het is echt een stuk ambacht dat terugkomt", besluit Patrick. www.bakkerijvandoorn.nl

Tags

Bakkerij van Namen,Bakkerij van Doorn