bird
vrijdag 26 april | 10.48 uur

Automobilist verstopt zich na ongeval

29-01-2021 16:25
uur
politie-10-16
Foto: Adobe Stock

AMMERZODEN – Een 30-jarige inwoner van Vlijmen is donderdagmiddag aangehouden na een ongeval op de Hogesteeg in Ammerzoden. De man had zich verstopt in de bosjes aan de Geelrijs in Ammerzoden.

Toen de politie op de plaats van het ongeval aankwam, bleek de tegenpartij van het ongeval te zijn doorgereden. Getuigen konden een goed signalement geven van de auto en de bestuurder.

Na een korte zoektocht en op aanwijzingen van diverse buurtbewoners werd de verdachte gevonden.

Alcohol
Een blaastest op straat wees uit dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Zijn rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard. Een speekseltest op bureau, om de aanwezigheid van gebruik van verdovende middelen aan te tonen, bleek ook positief. Een arts is naar het bureau gekomen en heeft bloed afgenomen. De politie is in afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek.

Rijbewijs
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval, het veroorzaken van ernstig gevaar en/of hinder, het rijden onder invloed van alcohol en drug en voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Auto
De auto waarin de verdachte reed is in beslag genomen. Dit omdat het niet de eerste keer was dat verdachte reed onder invloed met een ongeldig rijbewijs.

 

Tags

ongeval hogesteeg