bird
zondag 26 mei | 03.53 uur

Arné van Oversteeg: 'Mooi om in eigen dorp te helpen met zo’n groot evenement’

25-05-2023 14:54
uur
WhatsApp Image 2023-05-07 at 11.28.54
Arné in de truck van Rocking Horse. Foto's: aangeleverd

NEDERHEMERT – Voor Arné van Oversteeg is de Truckpulling in Nederhemert hét evenement van het jaar. Hij is op maar liefst drie manieren betrokken: als vrijwilliger bij de terreinopbouw, medeorganisator van de truckshow én lid van truckpullingteam Rocking Horse.

“Sinds het evenement in Nederhemert is, help ik mee. In de week voor het evenement ben ik er iedere avond te vinden. En ik heb donderdag en vrijdag vrij genomen zodat ik kan helpen met de opbouw van het terrein. We plaatsen bijvoorbeeld welkom-zuilen bij de ingang voor de truckshow en truckpulling en maken de truckpullingbaan gereed met verlichting, aankleding en meer”, vertelt Arné. “Het blijft mooi om in eigen dorp mee te kunnen helpen met zo’n groot evenement.” 

Samen met nog twee man van de Oranjevereniging organiseert hij ook de truckshow. “Dat is een hoop werk. We zijn er al sinds februari mee bezig. We hebben meer dan 700 inschrijvingen, terwijl we maar 200 trucks kwijt kunnen”, zegt Arné. Ze zijn met de commissie maar liefst zes uur bezig geweest om de meest bijzondere, exclusieve en chique trucks te selecteren. Het resultaat is op 26 en 27 mei te bewonderen.

Rocking Horse
Tijdens de Truckpulling op 2 juni komt Arné in actie met Truckpullingteam Rocking Horse uit Nieuwaal. Zij doen met hun Scania mee in de klasse 8,25 ton supersport, topklasse. Arné draait inmiddels al zo’n acht jaar mee in het team als elektricien en socialmedia-man. “We zijn met zijn negenen en werken iedere dinsdag aan de truck. Een beetje rommelen, dingen nakijken van de laatste wedstrijd, alles gereed maken voor de volgende wedstrijd en aan het einde van de avond een biertje. Altijd gezellig.”

De afgelopen winter is de Scania helemaal gestript en alle elektra in het dashboard vervangen. Met als doel: minder gewicht in de truck. “Er is bijna niets meer origineel. We hebben inmiddels veel vermogen erbij. We zitten nu over de 2000 pk.” Daarnaast zijn ze bezig om een vrachtwagen om te bouwen tot camper met slaapplaatsen en werkplaats, zodat ze daarmee naar de wedstrijd kunnen. “Dat wordt wel wat bijzonders.” 

Maar eerst Nederhemert. De thuiswedstrijd. Vorig jaar konden ze door schade aan de truck niet meedoen, dus het team is dit jaar extra gebrand op een goed resultaat. “Het is altijd super gezellig in Nederhemert en er zijn veel sponsoren en fans. Voor hen willen we zo hoog mogelijk eindigen.” 
Volg Rocking Horse op Facebook & Instagram: Truckpulling Rocking Horse

(Dit verhaal verscheen in de Bommelerwaardgids in een special over de feestweek in Nederhemert)

Tags

Arné van Oversteeg,feestweek Nederhemert,truckpulling