bird
zondag 05 mei | 11.58 uur

Anette en Inge vieren 25-jarig jubileum: ‘De jaren zijn voorbij gevlogen’

05-02-2024 13:13
uur
Door: Britta Alink
050224_zwijsenjubileum
Annette Vorstenbosch (l) en Inge Storms. Foto: aangeleverd

KERKDRIEL – De leerkrachten Anette Vorstenbosch en Inge Storms van de Mgr. Zwijsenschool hebben afgelopen vrijdag hun 25-jarig jubileum gevierd.

Anette Vorstenbosch begon in Kerkdriel als leerkracht van groep 3. Na enkele jaren stapte ze over naar de kleuters waar ze nu nog steeds met veel enthousiasme lesgeeft. Ze vindt het werken met kleuters helemaal geweldig. Hun openheid en verwondering vindt ze superleuk. “Misschien omdat ikzelf nog wel de grootste kleuter ben”, lacht ze. “Daarnaast is het samen met ouders zorg dragen voor hun ontwikkeling in combinatie met het bijdragen aan de opvoeding een mooie aanvulling.”

Instrumenten
Anette vindt het team, de kinderen én de ouders een drive om op dezelfde school te blijven. “Zij waarderen ons maar wij waarderen hen ook. De Kerkdrielse mensen zijn prettig in de omgang, denken mee, zijn behulpzaam. De jaren zijn voorbij gevlogen.” Al die 25 jaar is Anette op de fiets naar haar werk gekomen. Eerst op de ligfiets (iedereen kende de juf op de ligfiets) en tegenwoordig op een elektrische fiets. De afstand van huis naar school is 25 kilometer, afgelegd in zon, regen, wind of sneeuw.

Inge Storms begon als muziekleerkracht voor één dag in de week; eerst in Alem, toen Velddriel en nu in Kerkdriel voor drie volle dagen. Ze geeft les aan alle 27 groepen van de school. "Muziek is mijn passie”, zegt Inge. "Ik probeer dat over te brengen op de kinderen; zingen, luisteren naar muziek en zelf muziek maken. Alle kinderen vinden dat leuk. Toen ik op deze school begon waren er nog niet veel instrumenten, maar inmiddels heb ik een eigen muzieklokaal vol instrumentarium. Ik kan met meerdere klassen tegelijk muziek maken en dan elke leerling voorzien van een instrument. Keyboards, xylofoons, trommels, boomhackers, cajons, triangels, blokfluiten. Voor elk wat wils. Ik denk dat geen enkele basisschool in Nederland dat kan evenaren.”

Indruk
Toen koningin Maxima met het idee kwam van 'Méér Muziek in de Klas' was de Mgr. Zwijsenschool daar al lang mee bezig. "In 2018 hebben we meegedaan met een wedstrijd van Meer Muziek in de Klas”, vertelt Inge. "Onze school mocht toen in Ahoy optreden met de grootste schoolband van Nederland. Koningin Maxima zat in de zaal.” Muziek verbindt niet alleen op school, maar ook naar de gemeenschap. "We geven uitvoeringen samen met de harmonie KHSC, treden op voor ouderen, in de kerk, we waren bij Samenloop voor Hoop, spelen mee in de musicals, zingen bij opa/oma dag, boekenmarkt en op de kerstmarkt”, aldus Inge.

Oud-schoolkoorleden hebben het nog steeds over die uitvoeringen die grote indruk op ze maakten. "Een collega is oud-schoolkoorlid, een moeder van een leerling die engel was bij de kerstviering brengt nu haar eigen (b)engel naar school”, vertelt Inge. "De generaties zijn dus dankzij de muziek ook weer met elkaar verbonden.”

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie