bird
donderdag 13 juni | 17.54 uur

André Baars vervangt waarnemend burgemeester Geurts van Maasdriel

15-03-2024 16:32
uur
Door: Britta Alink
gemeentehuis
Naar verwachting duurt het herstel van Jaco Geurts na zijn operatie een week of zes. (archieffoto: Bommelerwaardgids)

MAASDRIEL - André Baars is vrijdag 15 maart door commissaris van de Koning Henri Lenferink benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel. Hij vervangt waarnemend burgemeester Jaco Geurts vanwege een onverwachte medische ingreep. 

André Baars is 63 jaar en woont in Arnhem. Hij was van 2011 tot 2020 burgemeester van de gemeente Ermelo. Daar is hij vertrokken omdat hij geen vertrouwen meer genoot van wethouders en gemeenteraad. Iets dat volgens een rapport van politicoloog Paul Frissen beslist niet alleen aan hem lag. Voordat Baars burgemeester werd in Ermelo was hij zeven jaar wethouder in de gemeente Steenderen.

Prioriteit
Jaco Geurts is genoodzaakt zijn taken als waarnemend burgemeester tijdelijk neer te leggen in verband met een medische ingreep en het herstel daarvan. “Iedereen die waarnemend burgemeester Geurts kent, weet dat deze zeer gedreven en betrokken burgemeester dit ontzettend jammer vindt”, aldus de gemeente Maasdriel. “Maar zijn gezondheid heeft nu prioriteit. Naar verwachting zal het herstel van burgemeester Geurts minstens zes weken duren.”

Continuïteit
Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen, ook vanwege het eerdere vertrek van wethouder Peter de Vries, heeft de commissaris van de Koning in goed overleg met een delegatie van het gemeentebestuur van Maasdriel besloten om André Baars als waarnemend burgemeester te benoemen tot de terugkeer van Jaco Geurts.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, die betrokken is bij de benoeming van waarnemend burgemeester Baars is blij dat André Baars het college tijdelijk komt versterken. “Dat zorgt voor rust en continuïteit”, aldus de vertrouwenscommissie. “Tegelijkertijd geeft dat Jaco Geurts de benodigde tijd om voldoende te herstellen. Wij wensen burgemeester Geurts een voorspoedig herstel toe en de rust die hij nu nodig heeft.” 

Bestuurskrachtonderzoek 
Volgens de gemeente Maasdriel is het ‘van belang dat de belangrijke dossiers waar de heer Geurts mee belast is, door kunnen blijven lopen’: “De opvolging van het bestuurskrachtonderzoek is er daar één van. Om de komende jaren Maasdriel goed te blijven besturen, zijn we daarvoor samen met de provincie aan de slag.”

Website André Baars
De nieuwe waarnemend burgemeester heeft een eigen website waarop hij meer vertelt over zichzelf: www.andrebaars.nl

 

 

 

Tags

andre baars,jaco geurts,burgemeester maasdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie