bird
woensdag 22 mei | 12.39 uur

Alemse Jill Bogers (18) Brabants kampioen op twee verschillende paarden

04-08-2023 14:32
uur
Door: Martin van Hemert
040823_JillBogers
Jill in actie tijdens de Brabantse kampioenschappen. Foto: facebookpagina PSV Gelderse Boys

ALEM - Jill Bogers heeft anderhalve week geleden in Deurne een bijzondere prestatie geleverd. Ze werd namelijk Brabants Kampioen in twee verschillende klassen op twee verschillende paarden.

De 18-jarige amazone uit Alem begon op Green Valley Estate in Deurne samen met First Fontainebleau (kortweg Fonti, red.) in de klasse Z2. Jill had weliswaar nog weinig wedstrijdervaring met Fontainebleau, maar daar was tijdens het Brabants kampioenschap weinig van te merken.

Overtuigend
Fonti reed ongestoord tijdens het losrijden en door de proeven heen, met als hoogtepunt de kür op muziek. De scores van 69,3 procent gemiddeld in de eerste proef en 76,5 procent, 71,2 procent en 76 procent in de kür waren genoeg voor een overtuigende overwinning in de klasse Z2 dressuur regio Brabant.

Na die klinkende overwinning stond voor Jill nog een uitdaging op het programma met de vijfjarige dekhengst Number Two (alias Toetje, red.) in de klasse M2. Met niet geheel foutloze proeven maar wel veel hoge punten en een mooie score van 70,8 procent bleef het tot het laatst spannend, maar uiteindelijk overtuigden Jill en Toetje de jury's genoeg om het kampioenschap klasse M2 dressuur regio Brabant op hun naam te kunnen schrijven.

Paardensportvereniging Gelderse Boys in Ammerzoden laat weten trots te zijn op de verrichtingen van Bogers: “Wat een knappe prestatie; in twee klassen bij de paarden kampioen worden. Daar mag je heel trots op zijn”, aldus de club waar het voor Bogers op jonge leeftijd allemaal begon.

Tags

Jill Bogers,paardensport