bird
zaterdag 02 maart | 15.11 uur

Alarm in Alem blijft stil voor broedende ooievaars

21-04-2023 14:28
uur
ooievaars alem_odradaschool2
Wethouder Michiel Alexander de Raaf met de kinderen van de Odradaschool. Op de achtergrond is het ooievaarsnest op de alarmmast goed te zien. (foto: gemeente Maasdriel)

ALEM - Het maandelijkse testalarm op de eerste maandag van de maand is in Alem voorlopig niet te horen. Zo kunnen de twee ooievaars, Bert en Kiki, rustig doorbouwen aan hun nest bovenop de mast van het luchtalarm.

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Odradaschool zagen de twee ooievaars, die de naam Bert en Kiki kregen, de afgelopen weken druk bezig bovenop de mast. En ze maakten zich grote zorgen over wat er zou gebeuren als de sirene afgaat, terwijl de ooievaars aan het broeden zijn of als de jonge vogels uit het ei gekropen zijn.

Brief aan burgemeester
Daarom schreven zij een brief aan de burgemeester met daarin de vraag of hij het alarm even uit wilde zetten. Het maandelijkse testalarm is echter niet de verantwoordelijkheid van de gemeente, maar van de Veiligheidsregio.

Veiligheidsregio
En omdat ook de burgemeester en de wethouders zich zorgen maakten over de veiligheid van het nest hebben zij contact opgenomen met de Veiligheidsregio.

Daar is besloten dat het testalarm van mei niet afgaat. En ook in de maanden juni en juli blijft het in Alem stil op de eerste maandag van de maand.

Wethouder Michiel Alexander de Raaf kwam vrijdagochtend naar de school toe om de leerlingen het goede nieuws persoonlijk te vertellen. Bert en Kiki kunnen nu dus rustig doorbouwen aan hun nest. En de baby-ooievaars kunnen rustig opgroeien en daarna uitvliegen.

Tags

ooievaars alem,odradaschool