bird
zondag 05 mei | 16.07 uur

Acties voor Alpe d'HuZes weer gestart (met foto's)

31-01-2024 15:54
uur
300124_alpedhuzes
Vrijdag was er een sponsorloop in Bruchem. Foto: aangeleverd

BRUCHEM - Ook dit jaar gaan weer vijfduizend Nederlanders wandelend of fietsend de Alpe d'Huez beklimmen voor het goede doel. De familie Vink uit Zuilichem is er al helemaal klaar voor.

Vader Rikus, moeder Dieneke en de twee dochters Geja van 11 jaar en Mieke van 9 jaar gaan met zijn vieren op de mountainbike de berg op tijdens Alpe d'HuZes in de eerste week van juni. "De meiden krijgen vrij van school", vertelt Dieneke. "Daar zijn wij dankbaar voor dat ze mee mogen. Emotioneel wordt de deelname zeker. We nemen ook hen die niet meer bij ons zijn mee omhoog in onze gedachten."

(Tekst loopt door onder de foto's)
In de afgelopen jaren zijn verschillende vrienden en de (schoon)moeder van de familie overleden aan kanker. "Ook zijn er nog zoveel mensen die nog strijden tegen deze ziekte. Dit geeft ons het gevoel hier iets voor te willen doen", zegt Dieneke. "Het minste wat je kan doen is jezelf inzetten zodat er onderzoeken gedaan kunnen worden naar deze ziekte."

Afgelopen vrijdag werd na een projectweek een sponsorloop gehouden op PCB De Bron in Bruchem. De opbrengst was overweldigend: 5837 euro. "Wat was het geweldig en wat hebben de kinderen zich goed ingezet", vertelt Dieneke. "Ook zo mooi om te zien en te merken dat de kinderen heel goed wisten waarvoor ze het deden." Op dit moment loopt er ook nog een actie met Bakker Van Horssen uit Aalst. Alles over die actie staat op de Facebookpagina Team De Vinkjes Alpe d'Huzes. De pagina bij Alpe d'HuZes is 'De Vinkjes' (www.opgevenisgeenoptie.nl)

Tags

Alpe d'HuZes,Dieneke Vink,familie Vink,sponsorloop

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie