bird
vrijdag 26 april | 16.17 uur

't Kloske in nieuw pand is nog steeds het vertrouwde Kloske

19-04-2021 13:50
uur
Door: Britta Alink
DSC_5121-1
• Vlnr. Bettine, Ernst, Toos en Elias in de nieuwe winkel. (Foto: Tido Mureddu)

NEDERHEMERT - In februari voerde de familie Van Wijk het eerste gesprek over een mogelijke verhuizing van hun Klein Warenhuis 't Kloske naar de Sterakker. Nu, nog geen drie maanden later, is de verhuizing een feit.

"Ja, het is heel snel gegaan", lacht Ernst van Wijk (30). Vorig jaar is hij in het bedrijf van zijn ouders Toos (49) en Elias (63) gestapt, zodat zij het vanaf die tijd een beetje rustiger aan konden gaan doen.

Moderniseren
Ernst ziet toekomst in de dertig jaar oude winkel van zijn ouders en begon vorig jaar voorzichtig met moderniseren. Dat ging vooral over administratieve zaken en de website mét webshop. "Die komt nu goed van pas", vertelt hij. "We hebben er al honderden artikelen op staan, het is een mooi visitekaartje voor de winkel. En tijdens de lockdown is er veel besteld."

Smalle paden
De oude winkel aan de Tuinstraat stond bekend om de smalle paden en de opgestapelde producten. Van huishoudelijke apparaten, tot sokken en panty's, van (christelijke) boeken tot naaigaren en schoonmaakartikelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop in 't Kloske.

Ruimte
Toen de eigenaar van het nieuwe appartementencomplex aan de Sterakker vroeg of Ernst een keer wilde praten over de nieuwe winkelruimte, werd zijn belangstelling gewekt. Meer vloeroppervlak, een hoog plafond, veel licht door de grote etalageruiten, parkeren voor de deur. Voldoende ruimte voor kinderwagens en rolstoelen. "En vlak bij onze vorige winkel, die we voorlopig blijven gebruiken als opslagruimte", zegt Ernst. "We vinden het een unieke kans."

Sfeer
De eerste klanten reageren enthousiast. Sommigen waren een beetje huiverig, bang dat de oude vertrouwde sfeer verdwenen is. "Maar vanochtend was hier een klant die zei 'het is een supermooie ruimte, mooi groot enzo, maar het is toch echt nog gewoon 't Kloske'", vertelt Toos. "Daar ben ik heel blij mee."

Afspraak
't Kloske hoopt snel weer normaal open te kunnen, zodat iedereen gewoon zonder afspraak even binnen kan lopen om de nieuwe winkel te bewonderen. "En zodra het weer kan, organiseren we een feestelijke opening", belooft Ernst.

www.tkloske.nl

 

 

Tags

't kloske,kloske nederhemert,ernst van wijk