bird
zondag 16 juni | 07.41 uur

'Plezier in Muziek' zet feesttent op zijn kop tijdens eerste optreden

04-05-2022 13:39
uur
Door: Britta Alink
040522_PIMLR
In oktober speelt P.I.M. ook op het Oktoberfest in Rossum. Foto: Mark Keetels

ROSSUM - 'Plezier In Muziek' heeft afgelopen vrijdag aan Rossum laten zien dat muziek maken in de Parel van de Bommelerwaard nog steeds springlevend is. Voor ruim vierhonderd belangstellenden zetten de muzikanten met ‘A New Era, Stageband P.I.M.in Concert’ de toon voor de start van een nieuw tijdperk.

Twee jaar geleden, na het succesvolle 110-jarig jubileumjaar, ging het roer om bij Fanfare Juliana. Het traditionele fanfaregeluid werd losgelaten en een omschakeling naar een andere benadering van muziek maken werd gemaakt, Plezier In Muziek was geboren.
Muzikanten kunnen nu op projectbasis aansluiten bij P.I.M., waarbij in een bepaalde periode aan een project gewerkt wordt richting een optreden. Niet heel anders dan hoe het bij een fanfare gaat, daar werk je immers ook naar een concert toe. De insteek is echter wel heel anders, waarbij het verschil vooral in het repertoire zit. Daarin wordt meer de aansluiting gezocht naar de huidige tijd, maar wordt ook niet geschuwd om terug te kijken.

Revelatie
Zo liep P.I.M. vrijdagavond onder leiding van dirigent Roy van Lent door verschillende decennia van de afgelopen honderd jaar heen. Van ‘Have you met Miss Jones' (oorspronkelijk uit 1937) via onder andere ‘Highway to Hell' van AC/DC en ‘Africa' van Toto naar ‘Do I Ever' van Kensington uit 2016. Bij verschillende nummers werden een zanger en zangeressen ingezet, oude bekenden van de vereniging en een revelatie in de vorm van Julia Mylonas, die met haar vertolking van ‘Mother Earth' van Within Temptation de tent op zijn kop zette.

De tent die door Max Lips neergezet was voor zijn Pre Kings weekend, was ook een voorbeeld van de samenwerking die P.I.M. zoekt. Lips stond de vereniging in de aanloop naar hun eerste concert namelijk ook bij met raad en daad.
Nadat Plezier In Muziek het publiek flink opgewarmd had zette CopChase Brass XL ook nog een daverend optreden neer. Veertien blazers, een drummer, zanger en zangeres knalden hun muziek de tent in. Als afsluitende act had Plezier In Muziek rockcoverband The Streets ingevlogen.

Tags

PIM,Plezier in Muziek